20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

ATO’da başkanlık koltuğu Gürsel Baran’a emanet

İş dünyasının yakından izlediği ATO’da başkan belli oldu. Ekimde boşalan başkanlık koltuğu için Gürsel Baran ve Osman Gökçek yarıştı. Baran rakibini 14 oy farkla geride bırakarak başkan seçildi.

Ercan Baysal4 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
ATO’da başkanlık koltuğu Gürsel Baran’a emanet

Türkiye’nin 140 bin üyesiyle en büyük ikinci ticaret odası olan Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) yeni başkanı belli oldu. ATO Başkanlığı’na meclis üyesi Gürsel Baran seçildi. 188 delegenin oy kullandığı seçimlerde Baran 100 oy alırken, rakibi Osman Gökçek 86 oy aldı. İki oy ise geçersiz sayıldı. Geçici sonuçlara göre Baran, rakibini 14 oy farkla geride bıraktı. Seçime ilişkin kesin sonuçlar İlçe Seçim Kurulu tarafından 8 Aralık’ta ilan edilecek. ATO’da olağan genel kurula bir yıl kala ekim ayında yönetim kurulundan 9 kişi istifa ederek olağanüstü genel kurul için fiili durum oluşturmuştu. Yönetim kurulunun bu tutumu karşısında ATO Başkanı Salih Bezci de istifa etmişti. ATO’da yeni başkanın belirlendiği seçimin ardından açıklama yapan Gürsel Baran, zor bir seçim süreci olduğunu belirterek destek veren vermeyen herkese teşekkür etti. ATO’nun adını layık olduğu yere çıkarmak için gayret içerisinde olacaklarını dile getiren Baran “3 aşamalı eylem planı var. Meslek komiteleri aktif çalışacak. Yönetim kurulu üyelerimizden birini dahil edeceğiz. E-ATO hayata geçecek. Ankara’dan yapılan uluslararası uçuşların artırılmasını istiyoruz. Sağlık turizmine de önem vereceğiz” dedi. 

GELENEĞİNİ BOZDU

Baran, Acil Eylem Planı’nı önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını bildirdi. Baran’ın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Osman Gökçek ise “Gürsel Bey hakkıyla almıştır” diye konuştu. ATO’nun yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerinin belirlendiği seçim, geniş güvenlik önlemleri altında ATO Konferans Salonu’nda yapıldı. Saat 09.00’da başlayıp 14.00’te biten oy verme işleminin ardından Baran, geçici sonuçlara göre 14 oy farkla rakibini geride bıraktı. ATO seçimlerine meclis üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da bu konudaki geleneğini bozdu. İki dönemdir ATO seçimlerinde oy kullanmayan Hisarcıklıoğlu, oy kullanmak ATO’ya geldi. İki adayla birlikte gazetecilere açıklamada bulanan Hisarcıklıoğlu, seçimlerin Ankara tüccarı ve ATO Meclisi için hayırlı olması temennisinde bulundu.  Seçimin 188 meclis üyesi arasında geçen bir yarışma olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, bu durumun doğal olduğunu, demokrasi ruhunda bulunduğunu söyledi.

ATO’daki seçimler öncesi TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu (ortada)  ile beraber kameralar karşısına geçen başkan adayları Osman Gökçek (sağ) ve Gürsel Baran (sol) birbirlerine çiçek verdi.