19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

ATO’da FETÖ temizliği için istifa rüzgarı esti

Ankara Ticaret Odası’nda 8 asıl ve 5 yedek üyenin istifasının ardından dün de Başkan Salih Bezci istifasını açıkladı. ATO’da istifaların perde arkasında Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik temizlik olduğu konuşuluyor.

28 Ekim 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
ATO’da FETÖ temizliği için istifa rüzgarı esti

’ndan sonra üye bakımından Türkiye’nin en büyük ikinci ticaret odası olan Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) istifa rüzgarı esti. 11 üyeli ATO Yönetim Kurulu’nun 8 asıl ve 5 yedek üyesinin önceki günkü istifasının ardından dün yapılan ATO Meclis toplantısında da Başkan Salih Bezci istifa etti. ATO başkanlığından istifa ettiğini açıklayan Bezci, “Ben bunu uzun zamandır düşünüyordum. İşlerimin yoğunluğundan dolayı, şehir içinde de şehir dışında da işlerim var, işlerimin yoğunluğundan, ailemin de isteği doğrultusunda istifa ettim. Durum budur” dedi. Gazetecilerin bundan sonraki sürece ilişkin sorusu üzerine Bezci “Süreç TOBB’un kontrolünde olacak. Herhalde kayyum atarlar, bir ay içinde seçime götürürler” dedi. Bezci, yönetim kurulu üyelerinin istifalarına ilişkin soruyu yanıtsız bıraktı. Ancak kulislerde istifaların perde arkasında FETÖ’cü temizliği için üyelerin istifa ettiği konuşuluyor. ATO’da olağan genel kurula bir yıl kala yönetim kurulunda yaşanan istifaların perde arkasında Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik temizlik olduğu konuşuluyor.

ATO’da yönetim içindeki anlaşmazlıklar ve FETÖ’ye yönelik gelişmeler nedeniyle tartışma yaşanıyordu. FETÖ operasyonları kapsamında sık sık ATO’ya yönelik ihbar ve haberler yer alıyordu. FETÖ’ye bağlı işadamlarının ATO seçimlerinde etkin olarak çalışma yürüttüğü belirlendi. ATO’da Başkan Yardımcısı olan ve paralel yapı unsurlarını organize eden kişi olarak bilinen Ayhan Atalay’ın ABD’ye kaçtığı ortaya çıkmıştı. Yine Atalay ile birlikte 2 Meclis üyesi de firar etmişti. Bir diğer başkan yardımcısına ise yurt dışı yasağı getirilmişti. Tüm bu gelişmeler sonrası yönetim kurulunun yeniden seçim yapılarak FETÖ’cü temizliği istedikleri için istifalarını verdikleri belirtiliyor.

OSMAN GÖKÇEK ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ATO Meclis Üyesi Osman Gökçek, ATO başkanlığına aday olduğunu açıkladı. ATO Meclis Toplantısı’nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Gökçek, “Zannediyorum seçim, kısa bir süre içinde tekrar yapılacak. Ben de ATO’ya, tüccarlarımızın ve esnaflarımızın inşallah daha iyi bir noktaya gelebilmesi için, Ankaramıza yarar sağlayabilmek için aday olmak istiyorum ve adaylığımı açıklıyorum. Bir yıl sonra yeniden oda seçimleri yapılacak. Bu seçim ara seçim” dedi.