20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Avrasya ilk etapta 14 saat çalışacak

Açılışına 10 gün kalan Avrasya Tüneli, açıldıktan sonra her gün 14 saat çalışacak.30 Ocak’ta ise 24 saate geçecek.

11 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Avrasya ilk etapta 14 saat çalışacak

Avrasya Tüneli’nde dün incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, projenin ölçümler ve ulaşım ağlarına sağlıklı entegrasyonu için ilk bir ay boyunca 24 saat hizmet vermeyeceğini açıkladı. Arslan “Avrasya Tünelini 20 Aralık’ta açtıktan sonra yaklaşık bir ay ila 40 günlük bir periyotta 24 saat esaslı değil, belli bir süre tüneli çalıştıracağız. Sonra değerleri göreceğiz, ölçümleri yapacağız, ayarlamaları yapacağız. Böylece de tedricen başlangıçta 14 saatle başlayarak ayarlamaları yaptıkça, trafik akışının ayarlamasını büyükşehir belediyemizin ulaştırma koridorlarıyla da entegre ederek ilerleyeceğiz ve en geç 30 Ocak itibarıyla 24 saat çalışma esasına dönmüş olacağız” dedi. Projenin 21 Aralık sabahı 7’de araç kabulüne başlamasını öngördüklerini ifade eden Arslan, aynı gün araç geçişlerinin saat 21.00’a kadar devam edeceğini söyledi.

Tünel geçiş fiyatına ilişkin de bilgi veren Arslan “Ocak başı itibarıyla TL olarak ücret belirlenecek ve belirlenen ücret bir yıl boyunca geçerli olacak” dedi. Arslan, aralık ayının son 10 gününde ücretin ne olacağına ise yüklenicilerle birlikte karar vereceklerini anlattı.

ANKET AMACINI AŞTI

Projenin ismiyle ilgili tartışmalara değinen Arslan, 10 gün önce Türk milletinin pratik zekasına dayanarak çok farklı isim önerileri gelebileceğini düşünerek öneri kabul etmeye başladıklarını anımsattı. Gelinen noktada Türk milleti için kıymetli isimlerin birbiriyle yarıştırıldığını belirten Arslan, Cumhuriyetin Kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün adını herhangi bir şey için yarıştırmanın doğru olmadığını söyledi.  Yaşanan tartışmaların kendisini üzdüğünü belirten Arslan “Olay umduğumuzdan ve beklediğimizden çok farklı bir mecraya çekildi. Doğrusu bu bizi üzdü, üzmeye devam ediyor. Gerçekten amacından saptı” dedi.