25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bağdat Caddesi TL’ye döndü

Anadolu Yakası’nın alışveriş ve yaşam merkezi Bağdat Caddesi ile Avrupa Yakası’nın turizm, alışveriş ve eğlence alanı İstiklal Caddesi’nde kira dönüşümü yaşandı.

ERDİNÇ AKKOYUNLU11 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Bağdat Caddesi TL’ye döndü

İstanbul Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Nizamettin Aşa, iki ünlü caddede kiraların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dövizini bozdur altına ve TL’ye dön’ çağrısıyla TL’ye döndüğünü söyledi. “Büyük markalar bile yüksek döviz kiraları nedeniyle kapısına kilit vururken dövizle kiradan bir adım geri atmayan mal sahipleri, şimdi TL ile kiralamaya döndü” diyen Aşa, son günlerde emlakçıların iki caddede TL ile kiralama sözleşmelerini hazırladığını söyledi. Aşa “Bağdat Caddesi’nde sadece dükkan kiraları düşmedi, konut fiyatlarında da durgunluğu aşmak için düşüş yaşanıyor” diye konuştu. 

NERELER KAZANDIRACAK?

20 Aralık’ta açılacak Avrasya Tüneli’nin geçtiği Kazlıçeşme, Yenikapı, Cankurtaran, Harem, Acıbadem ve Fikirtepe’de konut fiyatlarının yüzde 20 arttığını da belirten Aşa “İstanbul’daki yükselişten ayrı olarak bölgede konut fiyatları arttı. Ama bölgede yatırım yapılabilecek en önemli alanlar Zeytinburnu ile Fikirtepe. Buradaki markalı konutlara yapılacak yatırım sahibine kazandırır. Zeytinburnu’da daha projeler var. Ama Fikirtepe tamamlanmak üzere” diye konuştu.

 

KAPALIÇARŞI DA DOLARI BIRAKTI

 

Kapalıçarşı Esnafları Derneği, Kapalıçarşı’daki alışverişlerin ve kira kontratlarının TL ile yapılabileceğini duyurdu. Kapalıçarşı Esnaflar Derneği’nin açıklamasında “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı doğrultusunda, yönetim kurulumuzun aldığı karar gereğince, esnaflarımız ve mal sahipleri ile yaptığımız istişareler neticesinde, bundan böyle alışverişlerin ve kira kontratlarının TL ile gerçekleştirileceğini, ülkemizi ekonomik yönden çökertmek isteyen dış güçlere prim vermeyeceğimizi ve bunu büyük bir kararlılıkla sürdüreceğimizi ilan ederiz” denildi.