26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Devlet Bahçeli: YPG'ye yardım edenlere bağımlı olamayız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin Rusya'dan alacağı S-400 füze sistemi ve ABD'nin duyduğu rahatsızlıkla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

star.com.tr25 Temmuz 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Devlet Bahçeli: YPG'ye yardım edenlere bağımlı olamayız
Türkiye’nin TSK'nın ihtiyaçları doğrultusunda Rusya ile yürüttüğü S-400 füze sistemi görüşmeleri ABD'yi rahatsız etti. Daha önce Çin ile yapılacak anlaşmayı da 'Patriot veririz' diyerek engelleyen ABD, Rusya ve Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki bu görüşmelerinden de oldukça rahatsız.
 
ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, “Türkiye Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerini satın almadı. Bunu yapmış olsalardı, bu durum kaygı verici olurdu, ancak yapmadılar” şeklindeki açıklaması ABD'nin rahatsızlığının bir göstergesi olarak değerlendirildi.
 
Gazetecilirin gündeme dair sorularını yanıtlayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin Rusya'dan alacağı S-400 füze sistemi ile ilgili olarak ABD'nin rahatsızlığı hakkında sorulan soruyu yanıtladı.
 
Bahçeli, ''YPG'ye silah yardımında bulunan bir ülkeye Türkiye bağımlı olamaz. Alternatif bulunması gerekir. Türkiye özgür bir ülkedir. Alternatif de şu anda S-400 füzeleriyle ilgili Rusya'dır.'' dedi.