23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Bakan Müezzinoğlu: Emeklilere promosyonda bir noktaya geldik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bankalar tarafından emeklilere promosyon verilmesine ilişkin çalışmaları bir noktaya getirdiklerini belirterek, “Dolayısıyla işi Sayın Başbakanımıza çalışmalar tamamlanınca götüreceğiz” dedi.

24 Eylül 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Bakan  Müezzinoğlu: Emeklilere promosyonda bir noktaya geldik

Bakan Müezzinoğlu, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Tekirdağ’da, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı açıklamada, promosyon ödemelerinin bankaları ilgilendiren bir konu olduğunu belirterek, ne bakan olarak ne hükümet olarak kendilerinin emeklilere promosyon adı altında herhangi bir ödenek ya da para verme şanslarının bulunmadığını ifade etti.

YAŞA TAKILMAYA DEVAM

Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi: “Emeklilere promosyon, emekli maaşlarının bankada 1.5 gün ortalama kalması karşılığında hükümetimiz adına biz bankalardan ne kopartabiliriz diye onlara aracılık yapıyoruz... Emeklikler diyor ki benim param sende bir gece kaldı. Bu param adına bana bir miktar pay ver. Bir hakkım doğuyor burada. Emeklinin kendi kafasında böyle bir düşünce var. Banka da diyor ki ben senin paranı ayağına kadar getiriyorum ve sana teslim ediyorum ve bundan da hiçbir ücret almıyorum. Hadise budur.” Bakan Müezzinoğlu, Genel Sağlık Sigortası borçları ile ilgili herhangi bir af durumu söz konusu olup olmadığı yönündeki soruya, “Şu anda yapılandırma ile ilgili bir çalışma yok ama Genel Sağlık Sigortası’nın ödemesindeki geçmişe dönük yeni bir planlamayı, yılbaşından itibaren uygulamaya geçecek çalışmayı yapıyoruz. O şimdi hükümete gidecek, süreç daha 2-3 ayı alır” yanıtını verdi. Emeklilikte yaşa takılanların durumuna ilişkin soruya kısa bir yanıt veren Bakan Müeezinoğlu “Takılmaya devam edecekler” dedi.