25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bakan’ın 'Külahları değişiriz' uyarısından sonra ilk açılış

Enerji Bakanı Albayrak’ın “Müşteri memnuniyetinde iyilişme olmazsa külahları değişiriz” diyerek uyardığı elektrik dağıtım şirketlerinin kuracağı çağrı merkezlerinin ilki devreye girdi. Merkez müşteriye 20 saniyede cevap verecek.

Ercan Baysal29 Eylül 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bakan’ın 'Külahları değişiriz' uyarısından sonra ilk açılış

Elektrik dağıtım sektöründe müşteri memnuniyeti odaklı yeni dönem başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın dağıtım şirketlerine yönelik ‘Müşteri memnuniyetinde iyileşme olmazsa külahları değişiriz’ uyarısının ardından müşteri memnuniyeti ve hizmet odaklı ilk çağrı merkezi Denizli’de devreye girdi. Toplam 9 ilde açılacak çağrı merkezlerinde 2 bin 28 kişi çalışacak. Çağrı merkezlerinin açılacağı diğer iller ise Tekirdağ, Kars, Adana, Rize, Trabzon, Konya, Şanlıurfa ve Adıyaman olacak. Ayrıca sahada da dağıtım şirketleri hizmet kalitesini artırmak için toplamda yaklaşık 5 bin teknik personel alımı yapılacak. Bereket Enerji Grubu, mevcut çağrı merkezi kapasitesini dört katına çıkaran ADM-GDZ Çağrı Merkezi’ni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı  Mustafa Yılmaz’ın katılımıyla açıldı.

20 SANİYEDE CEVAP

4.8 milyon müşteriye hizmet verecek olan ADM-GDZ Çağrı Merkezi’nde 400 kişi çalışacak. Grubun hedefi tüketicilerin çağrılarını 20 saniyede karşılayabilmek. Açılış töreninde konuşan Enerji Bakanı Albayrak, halkın ve yatırımcının memnuniyetinin takibinin yapılması gerektiğini ifade ederek “Son 14 yıl içerisinde AK Parti iktidarında enerji sektöründe başarı hikayesi ortaya koyduk. Büyük yatırımlar ortaya koyduk. Enerji sektöründeki alt yapı ihtiyacını da beraberinde getirdi. Dünyada Çin’den sonra enerji büyümesi ikinci sırada olan bir ülkeden bahsediyoruz” dedi. Albayrak, Mayıs 2016’da elektrik dağıtım sektörü ile yıllık toplantıda önemli kararlar alındığını belirterek, “Elektrik dağıtım sektöründe yaklaşık 40 milyon haneye dokunması sebebiyle hayati bir sektör. Türkiye’nin büyümesinde alt yapı ihtiyacının karşılanması için yatırım hamlesinde 2020’ye kadar stratejik adımlar atacağız” diye konuştu.

ELEKTRİK KESİLDİĞİNDE TORPİL ARANIRDI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de tyaptığı konuşmada 15 Temmuz’daki ihanet gecesinde milletin geleceğine saldırıldığını belirterek Bereket Enerji’ye darbecilerin elektriğini kesmesi nedeniyle teşekkür etti. Zeybekci “15 Temmuz gecesinde Denizli’den 500’ün üzerinde komandonun Çardak Havaalanı’ndan Ankara’ya götürülme operasyonunda bir dakika tereddüt göstermeden elektrikleri kesmesi adına teşekkür ediyorum. O gün ihanet çetesinin bu vatan hainlerinin soysuzların başarılı olması halinde kendinden hesap sorulacağını bilerek adım attı” dedi. Geçmişte elektrikler kesildiğinde siyasi torpil arandığını hatırlatan Bakan Zeybekci, “Telefonlar cevap vermezdi genelde meşgul çıkardı” diye konuştu.  Zeybekci, kredi derecelendirme operasyonlarına rağmen faizlerin düştüğünü belirterek “Türk ekonomisi artık eski ekonomi değil. Biz geldiğimiz noktaya Moody’s, S&P, Fitch ile gelmedik” dedi.

ALBAYRAK’TAN NOT YORUMU: VIZ GELİR TIRIS GİDER

BAKAN Albayrak, Türkiye’ye yönelik algı operasyonlarına dikkat çekti. Albayrak, felaket tellallığı ve algı yönetimine kulak asılmaması gerektiğini belirterek “Birileri operasyon yapıyor boş verin bunları biz işimize önümüze bakacağız. Hakikat çerçevesinde sonuna kadar mücadelemizde uyanık teyakkuz halinde olarak Türkiye’nin küresel ve bölgesel kırılmanın yaşadığı bu ülkede rolünü taşımaya devam edeceğiz. Ekonomi olarak rol ortada. Biri notu indirmiş, kaldırmış vız gelir tırıs gider. Türkiye istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor” dedi.

İLK YANIT ALBAYRAK’TAN

Albayrak Denizli’deki çağrı merkezinde bir abonenin şikayetine telefonla yanıt verdi. Bakan Albayrak, Muğla’nın Milas ilçesi Dört tepe köyünden bir ev hanımı olan Hanife Kurt’un sokak aydınlatmasının yanmamasına yönelik şikayetine “ En kısa sürede sorun çözülecek” yanıtını verdi.