23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Başbakan Binali Yıldırım'dan KOSGEB 50 bin lira kredi açıklaması

Binlerce işletme sahibi KOSGEB 50 bin lira faizsiz kredi başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. KOSGEB kredisiyle ilgili son dakika açıklaması Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Başbakan Yıldırım, 'KOSGEB aracılığıyla küçük ve orta ölçekli işletmelere gerekli şartları sağlamaları halinde kredi vereceğimizi duyurmuştuk. Bu bağlamda başvuran 460 bin 167 işletmeye bu krediyi verme kararı aldık. KOSGEB şartları sağlayan bu kadar işletmeye kredi verecek. Kredi verme işlemi bugün başlıyor' dedi.

3 Mart 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Binali Yıldırım'dan KOSGEB 50 bin lira kredi açıklaması
KOSGEB 50 bin lira faizsiz kredi başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekleyen binlerce işletmeye son dakika müjdesi Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Başbakan Yıldırım, "KOSGEB aracılığıyla küçük ve orta ölçekli işletmelere gerekli şartları sağlamaları halinde kredi vereceğimizi duyurmuştuk. Bu bağlamda başvuran 460 bin 167 işletmeye bu krediyi verme kararı aldık. KOSGEB şartları sağlayan bu kadar işletmeye kredi verecek. Kredi verme işlemi bugün başlıyor" dedi. KOSGEB'in 50 bin lira faizsiz kredi başvuru sonuçlarını her an sorgulamaya açması bekleniyor. Aşağıdaki linkten sorgulama yapabilirsiniz.
 

KOSGEB 50 BİN LİRA FAİZSİZ KREDİ SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN...

 
BAKAN FARUK ÖZLÜ'DEN KOSGEB KREDİSİ AÇIKLAMASI
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü twitter'dan şu mesajları paylaştı:
 
KOSGEB tarafından kullandıracağımız 50 Bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteği ile ilgili işlemler bugün başladı, hayırlı olsun.
 
Gerekli şartları sağlayan ihtiyaç sahibi 460 Bin 167 küçük işletmeye 50 Bin TL’ye kadar faizsiz kredi kullandırılacak.
 
KOSGEB 50 BİN LİRA KREDİ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
KOSGEB kredisine başvuran esnaflar şimdiden sonuçlar için büyük bir sabırsızlıkla beklerken KOSGEB tarafından gelen açıklamalarda, kredi başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih 27 Şubat 2017 olarak belirlenmişti. 50 bin liralık faizsiz kredi başvurularının her an açıklanması bekleniyor. Kredi başvuruları Kobilere SMS ve e-posta yoluyla iletilecek.
 
12 AY BOYUNCA GERİ ÖDEMESİ OLMAYACAK
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 50 bin lira üst limitli bu kredinin faizsiz, ayrıca kredinin geri ödeme koşullarını da cazip tutarak ilk 12 ay ödemesiz, kalanı ise üçer aylık eşit taksitler halinde ödenebilecek toplam 36 ay vadeli bir kredi olacağını bildirdi. Özlü, "İlk bir yılı ödemesiz, 36 ay vadeli ve sıfır faizli kredi KOBİ’lerimize verilecek. İnanın, bu devirde en yakın akrabalarınızdan ve dostlarınızdan bile bu şartlarda borç alamazsınız" ifadelerini kullandı.
 
KREDİLER 9 BANKA ÜZERİNDEN KULLANILABİLECEK
KOBİ'lerden başvuru öncesinde KOSGEB veri tabanına kayıtlı olma şartı aramadıklarına işaret eden Özlü, "Desteğe hak kazanan KOBİ’lerin, kredi kullanımından önce KOSGEB veri tabanına kayıt olmaları ve onaylı KOBİ Bilgi Beyannamelerini oluşturmaları gerekecektir. İnşallah 27 Şubat 2017 tarihinden itibaren kredi faiz desteğine hak kazanan işletmelerimiz belli olmaya başlayacak. Hak kazanan işletmelerimize SMS ve bilgilendirme e-postası göndereceğiz. Bu aşamadan sonra belirlenen işletmeler bankalara başvurarak kredi işlemlerini başlatabileceklerdir. Akbank, Denizbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ile Ziraat Bankası ile protokol yaptık" açıklamalarında bulundu.