19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bitcoin 17 Aralık TL Dolar fiyatları

Bitcoin herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan elektronik bir para birimidir. Hafta içinde, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada 'Bitcoin finans tarihinin en büyük balonu olan lale çılgınlığını geçmiş. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir' ifadesini kullanmıştı. 17 Aralık Bitcoin fiyatları haberimizde yer alıyor.

17 Aralık 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Bitcoin 17 Aralık TL Dolar fiyatları

Bitcoin, dünyanın hiçbir ülkesine dolayısıyla da hiçbir merkez bankasına bağlı değildir. Merkezi olmayan, sahibi olmayan bir para birimidir. Herhangi bir regülasyon kurumuna ve denetimine bağlı değildir. Dolayısıyla Bitcoin, kağıt banknot veya madeni paralar şeklinde karşımıza çıkmaz. Sanal birimi denmesinin sebebi budur. 

 

Şimşek; ‘’Bitcoin'den uzak durun’’

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Bitcoin'le ilgili olarak "Bu spekülasyondan uzak durmalı. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir" açıklaması yaptı.

17 Aralık Güncel Bitcoin TL DOLAR fiyatları

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bitcoin kimin/nerenin para birimi?

Bitcoin, dünyanın hiçbir ülkesine dolayısıyla da hiçbir merkez bankasına bağlı değildir. Merkezi olmayan, sahibi olmayan bir para birimidir. Herhangi bir regülasyon kurumuna ve denetimine bağlı değildir. Dolayısıyla Bitcoin, kağıt banknot veya madeni paralar şeklinde karşımıza çıkmaz.