23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Ford ve Volkswagen, işbirliğinin geliştirilmesi karar aldı

Ford ve Volkswagen arasında pickup ve ticari van tipi araçlarda güçlerin birleştirilmesi noktasında iş birliğine gidildi.

TM Dijital Haber Merkezi15 Ocak 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Ford ve Volkswagen, işbirliğinin geliştirilmesi karar aldı
ABD merkezli Ford ile Almanya merkezli Volkswagen (VW), ticari van ve pickup tipi araçlarda güçlerini birleştirdiklerini duyurdu. Şirketlerden yapılan açıklamada, elektrikli ve sürücüsüz araç teknolojilerinin geliştirilmesi konusunda iş birliğinin geliştirilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.
 
Detroit otomobil fuarının perde arkasında geliştirilen iş birliği, ticari van ve pickupların 2022 yılında satılmasıyla başlayacak.
 
Söz konusu iş birliği, küresel otomobil üreticileri üzerindeki “elektrikli ve sürücüsüz araçların geliştirilmesi noktasındaki maliyetlerin azaltılması” baskısının bir sonucu olarak yorumlandı.
 
Haziran 2018’de bir araya gelen Ford ve VW yetkilileri, ticari araçlar konusunda iş birliği opsiyonlarını görüşerek daha farklı ortak projeler geliştirilmesi noktasında da fikir birliğine varmıştı. Bu kapsamda VW araçlarının Ford tesislerinde üretilmesi ve Ford’un da VW’nin elektrikli araç platformunu kullanması değerlendirilmişti.