19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Dev rafineride son rötuşlar

STAR Rafineri Genel Müdürü Mesut İlter “Şu ana kadar yüzde 99.1 fiziki ilerleme kaydedilen STAR Rafinerisi’ne 5.2 milyar dolar harcandı.

22 Mayıs 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Dev rafineride son rötuşlar

Rafineriyi ekim başında devreye aldığımızda 6.3 milyar dolarlık yatırım tamamlanmış olacak. Haziran sonunda ilk petrol kargomuz sembolik de olması açısından Azerbaycan’dan geliyor, anlaşmasını yaptık. Sonrasında da ilk olarak ham petrol ünitemizi temmuzun üçüncü haftasında devreye alıyoruz”  dedi. 

Akaryakıt talebindeki büyüme ve Petkim’in ham madde ihtiyacı dikkate alınarak hayata geçirilen rafinerinin Türkiye’nin ithal ettiği ürünleri üreteceğini aktaran İlter, dünyadaki rafinerilerin yüzde 80’inin petrokimya ile entegre çalıştığına dikkati çekti. İlter, Türkiye’de bu entegrasyonun ilk örneğinin STAR Rafineri olacağına işaret ederek, bu tür tesislerde güvenlik sibobu olarak nitelendirilen meşalenin de geçen ay ateşlendiğini ve sorunsuz çalıştığını söyledi. İlter, rafinerinin çalışması için gerekli tüm yardımcı sistemlerin neredeyse tamamının faal hale geldiğini aktardı.