25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Ağustos ayı zamlı memur maaşı ne kadar oldu?

E-Bordro maaş sorgulama nasıl yapılır? Ağustos ayı zamlı memur maaşı ne kadar oldu?

16 Ağustos 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Ağustos ayı zamlı memur maaşı ne kadar oldu?

Memur ve diğer kamu çalışanlarının Ağustos 2018 zamlı maaşlarını görebilecekleri e-bordro yayınlandı.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü işlemlerinden olan maaş bordrosu sorgulama ile maaşınızdaki kesinti ve ek ödemeleri anında öğrenebilirsiniz. E-Bordro maaş sorgulama işleminin nasıl yapılacağı yüz binlerce memur tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Her ayın 14'ünde yatırılan memur maaşları, Ağustos ayı zamlarının ardından arttı ve memurlar maaşlarını e-Bordro üzerinden sorgulamaya başladı. E-Bordro maaş sorgulama işlemi Ağustos ayının 15'ine gelinmesiyle birlikte yüz binlerce memur tarafından merak edilmeye başlandı. Maaş bordrolarının yayınlanmasını bekleyen memurlar, sorgulama sayfasının nasıl kullanılacağını araştırıyorlar.

Maaş bordroları her ayın 14'ünde e-Devlet Kapısından devlet memurlarıyla paylaşılıyor. Vatandaşlar bu bordroları inceleyerek maaşlarından yapılan kesintileri, ek ödemeleri görebiliyor. 14 Ağustos'da görüntülenebilecek e-Bordro'lara e-Devlet'ten ulaşmak mümkün olacak. Bu hizmetten yararlanmak oldukça kolay ve zamandan tasarruf ettiriyor. Bu sebeplerden dolayı online olarak bordrosuna ulaşan vatandaş sayısı günden güne artıyor.

E DEVLET GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

E BORDRO MEMUR MAAŞI SORGULAMA EKRANI



MEMUR MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

 Memurla hükümet arasındaki zam pazarlığında anlaşma sağlandı. 2018’de yüzde 4+3.5, 2019’da 4+5 zam alacak memurun en düşük maaşı 2929 liraya çıkacak. En düşük memur emeklisi maaşı 1945 olacak

Memur sendikalarıyla hükümetin zam görüşmeleri 1 Ağustos’ta başlamıştı. 14 Ağustos’ta hükümetin açıkladığı ilk teklifle ortam gerilmişti. Memurun talep ettiği rakamın üçte biri civarında teklifle gelen hükümet önce 2018 ve 2019 için her 6 aylık dönemde yüzde 3 zam önermişti. Bu teklif 21 Ağustos’ta yüzde 3.5+3.5 ve yüzde 4+5 şeklinde revize edilmişti.