25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Ek süre e-ticaret sektörüne nefes aldırdı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), bankalara, kredi kartlarının internetten alışverişe açık olmasını kart sahibinin talebi üzerine sağlama zorunluluğu getirdiği kararının yürürlüğe girme süresini yıl sonuna kadar uzatması e-ticaret sektörüne nefes aldırdı.

18 Ağustos 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ek süre e-ticaret sektörüne nefes aldırdı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) E-ticaret Meclis Başkanı ve GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı “Bu karar ülkemizde yeni gelişmekte olan e-ticaret sektöründe meydana gelebilecek yavaşlamaya engel olması açısından çok sevindirici” dedi. 4.5 aylık ek sürenin e-ticaret sektörünü rahatlatacağını belirten Kantarcı, “Ek süre tanınması e-ticaret sektörü açısından çok önemliydi. Çünkü kartını internet işlemlerine açmak için onay verenlerin oranı beklentilerin çok altında kalmıştı. Sektör nefes aldı” diye konuştu. Kantarcı “Türkiye’de perakende e-ticaret hacmi 17 milyar 500 milyon lira seviyesinde. 2020’de bu hacmin 35 milyar liraya taşınacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
 
60 MİLYON ONAYSIZ
 
Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral ise “Türkiye’de 170 milyona yakın banka ve kredi kartı bulunuyor. Aldığımız bilgiye göre bu kart sahiplerinin yüzde 40’ı henüz BDDK’nın şart koştuğu onayı henüz vermedi.Yani  60 milyona yakın kart, internet işlemlerinde kullanılamayacaktı. Ayrıca otomatik ödeme talimatları devre dışı kalacaktı. Bu bile başlı başına büyük sorun olacaktı” dedi. n11’i de bünyesinde bulunduran Doğuş Planet Yönetim Kurulu Üyesi İzi Adoti ise “Kredi kartı sahipleri yeterince bilgilendirilmemişti. Ek süre verilmesi mağduriyetleri önleyecek” dedi.