24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Enerjide ‘Kritik Teknoloji Planı’ oluşturulacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, enerji sektöründe teknoloji alanında dışa bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi ve istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalarına hız verdi.

29 Kasım 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Enerjide ‘Kritik Teknoloji Planı’ oluşturulacak

Bakanlık, gelecek yıl bu alanlardaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ilişkin yapılacak projelerin belirlenmesi için ‘Kritik Teknoloji Planı’ oluşturacak. Söz konusu projeler, kamu kurumları, araştırma kuruluşları, üniversiteler, özel sektör temsilcileri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülecek ortak çalışmalar sonucunda belirlenecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2017 Yılı Bütçe Sunumu’ndan derlenen bilgilere göre, enerji ve doğal kaynaklar sektöründe, istihdam, teknoloji ve enerji maliyetlerinin düşürülmesine yönelik özel çalışmalar yapılacak. 

AR-GE’YE AĞIRLIK VERİLECEK

Buna göre, teknolojik anlamda yurt dışında bağımlılığı en aza indirecek çalışmaların yapılması, cari açığın azaltılması, istihdamın artırılması ve enerji maliyetlerinin düşürülmesine destek olunması amacıyla gelecek dönemde Ar-Ge ve inovasyon projelerine ağırlık verilecek.