20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Erken emeklilik bekleyenlere kötü haber!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaşını bekleyenlere erken emeklilik hakkı sağlayacak yeni bir düzenleme olmadığını söyledi.

CİHAN9 Nisan 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Erken emeklilik bekleyenlere kötü haber!
Şimşek, bakanlığına bağlı 'İç Denetim Koordinasyon Kurulu'nun toplantısında basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevapladı. Şimşek, bazı basın yayın organlarında SGK'nın emeklilik ile ilgili olarak yaşı bekleyenlere erken emeklilik hakkı sağlayacak düzenleme yaptığı haberlerinin anımsatılması üzerine, böyle bir şey olmadığını söyleyerek, "Sosyal güvenlik sistemi bütçeden 74 milyar TL destek alıyor. Böyle destek alan bir kurumun ilave gider getirecek bir yol izlemesi mümkün değil." dedi. Akil İnsanları komisyonu için özel bir bütçe ayrılıp ayrılmadığı sorusuna Bakan Şimşek, "Akil insanlar için özel bir bütçe ayrılmadı. Komisyonun özel sekreterliğini Başbakanlık bünyesindeki kamu düzeni ve müsteşarlığı birimi üstlenecek büyük ihtimalle. Gerektiği halde masraflar bu birimden karşılanacak." karşılığını verdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, THY'de yapılan grevlerle ilgili de "THY ülkemizin en güzide kurumudur. Buradaki çalışmaları sekteye uğratacak her türlü girişimin karşısındayız. THY yalnız değil. Türkiye'nin gelirleri arasında turizm ve döviz önemlidir. THY de turizmin önemli bir ayağı olduğu için bizim için çok önemli. Çalışmaları sekteye uğratmalarına izin veremeyiz." açıklamasında bulundu.