20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Konut kredi faizleri düştü

Vakıfbank ve Ziraat Bankası konut kredisi faizini yüzde 1'in altına gerilettiğini duyurdu.

20 Aralık 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Konut kredi faizleri düştü

Vakıfbank ve Ziraat Bankası konut kredisi faizini yüzde 1'in altına gerilettiğini duyurdu. Konut kredisi çekerek ev almak isteyenler için büyük bir fırsat olarak değerlendirilen Vakıfbank ve Ziraat Bankası konut kredisi ile ilgili hesaplamalar ve detayları bu haberimizde derledik. Türkiye'de yaşayan milyonlarca vatandaşın konut alabilmesi için bankalar tek tek harekete geçiyor.

Ziraat Bankası tarafından başlatılan kampanyaya sırasıyla Vakıfbank ve Halkbank da katıldı. Yapılan çalışma ile konut kredisi faiz oranı aylık yüzde 1.78 olarak belirlendi. Aradaki yüzde 0.80'lik farkı da inşaat firmaları üstlendi. Böylece tüketicilere yüzde 0.98 ile kredi kullanma imkânı sağlandı. Öte yandan, Düşük faizli kredi kampanyasına ek olarak yıl sonuna kadar KDV ve tapu harcı indirimleri de devam edecek.

KONUTTA CANLANMA YAŞANACAK

Sektör temsilcileri yüzde 2.99'u bulan konut kredi faizi nedeniyle vatandaşın alım kararını ertelediğini, bu kampanya sonrası konut pazarında canlanma beklediklerini belirtiliyor. Kampanya ile firmaların elinde bulunan bitmiş birinci el konut satışlarının finansmanına destek verilecek.

Böylelikle, firmaların elinde bulunan konut stokunun eritilmesine yönelik de önemli katkı sağlanmış olacak. Öte yandan; kullandırılan konut kredilerinin bir kısmı söz konusu firmaların kampanyaya dahil olan bankalara olan kredilerinin geri ödenmesinde kullanılacak.

YIL SONUNA KADAR KDV VE TAPU HARCI İNDİRİMLERİ DE SÜRECEK

Düşük faizli kredi kampanyasına ek olarak yıl sonuna kadar KDV ve tapu harcı indirimleri de sürecek. KDV, yüzde 18 yerine 8, tapu harcı da yüzde 4 yerine 3 olarak ödenecek.

Uzun süredir maliyet baskısına karşı zam yapmadıklarını söyleyen sektör temsilcileri, konut almak için doğru zaman olduğunu belirtiyor.

BANKALAR SIRASIYLA KONUT KREDİ FAİZ ORANLARINDA İNDİRİM YAPTI

Milyonlarca vatandaş, konut kredisi faiz oranlarını araştırmaya devam ediyor. Ev almak isteyen vatandaşlar, en uygun konut kredisi faizleri için bankaların faiz oranlarını merak ediyor. Geçtiğimiz hafta içinde konut kredisi faiz oranları ile ilgili ilk indirimi Ziraat Bankası yapmıştı. Kampanyaya sırasıyla Vakıfbank ve Halkbank da katıldı.

Ev almak için kişilerin birikimleri iyi olmalı veya iyi bir yatırım ile yüksek gelire sahip olmanız gerekiyor. Birikimleriniz veya yüksek geliriniz yoksa ev almak için bankaların müşterilere sağladıkları konut kredilerinden faydalanabilirsiniz. Türkiye’de bulunan bankalar müşterilere faiz oranlarıyla birlikte çeşitli finansman sağlamaktadır. Bu durum için dikkat edilmesi gereken en uygun banka konut kredisi hangisi olduğunu bilmenizdir. Krediyi alacağımız bankanın oranları çekebileceğimiz miktar ve vade oranına göre değişmektedir