19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Evde bakım aylığı ne kadar oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın takibinde olan evde bakım parasına gerekli olan şartları taşıyan herkes başvurabiliyor. Gerekli şartları sağlayan ve engellisine bakan kişiye 2018 yılı için aylık 1179 TL ödeme yapılıyor. Evde bakım parasının alınabilmesi için engellinin bulunduğu hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte ikisinden düşük olması gerekmektedir.

16 Ağustos 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Evde bakım aylığı ne kadar oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın takibinde olan evde bakım parasına gerekli olan şartları taşıyan herkes başvurabiliyor. Gerekli şartları sağlayan ve engellisine bakan kişiye 2018 yılı için aylık 1179 TL ödeme yapılıyor. Evde bakım parasının alınabilmesi için engellinin bulunduğu hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte ikisinden düşük olması gerekmektedir.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER HANGİLERİ?

Geçmiş ay bakım maaşları yatma düzenine göre evde bakım maaşları ayın ikinci haftası itibari ile yatmaya başlıyor. Bu ay içinde bakım maaşlarının yine ayın ikinci haftası itibariyle yatacağını tahmin ediliyor. Haber 7'de yer alan habere göre evde bakım maaşı yatan iller aşağıda yer alıyor.

Kars, 2- Sakarya, 3- Amasya , 4- Karabük, 5- Afyon, 6- Samsun, 7- Tokat, 8- Aksaray, 9- Düzce, 10- Bilecik, 11- Çanakkale