20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT'lilerin mektubuna cevap verecek mi?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) 8 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazmışlardı. Mektupta, “Amacımız hiçbir şekilde sorun olmak değil. Tek gayemiz her geçen gün gürleşen sesimizin duyulması, feryadımızın karşılık bulması ve devletimizin şefkatli kollarını bizlere de uzatarak derdimize çözüm odaklı yaklaşmasıdır” dedi. Bunun ardından EYT'liler mektuba cevap gelmesini umuyorlar

18 Mart 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT'lilerin mektubuna cevap verecek mi?

 

5 milyona yakın EYT'li vatandaş yakından takip ediyor. EYT ile ilgili yeni gelişmeler gündemden düşmüyor. Son olarak EYT’liler Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup göndererek, “Amacımız hiçbir şekilde sorun olmak değil” ifadeleri kullanıldı. 

HAYATİ YAZICI: EYT’LİLERİ HAKLI GÖRÜYORUZ
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı AK Parti Babaeski İlçe Başkanlığını ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Bir vatandaşın "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili müjdeyi bekliyoruz, seçime kadar çıkacak mı?" sorusuna Yazıcı, gülümseyerek "Seçime kadar nasıl çıkacak. Sen bizden rüşvet istiyorsun, biz rüşvete karşıyız, hak konusu ayrı. Sizi belli açıdan haklı görüyoruz, belli açıdan imkanlara bakıyoruz, imkanlar zor. İnşallah imkanları denkleştirir öyle yaparız." şeklinde cevap verdi.
 
BİNALİ YILDIRIM: BİRAZ SABIR
 
Binali Yıldırım, seçim çalışmalarına geçtiğimiz günlerde Pendik’te devam etti. Pendik’te sabah AK Parti ve MHP ilçe başkanlıklarını ziyaret eden Yıldırım daha sonra esnafa uğradı, döner kesti, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Emekliliği beklediğini söyleyen bir vatandaş Yıldırım’a, “Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ne olacak, bir çalışmanız var mı?” diye sordu. Yıldırım vatandaşa, “Biraz sabır” yanıtını verdi.
 
 

 
EYT'LİLERDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A MEKTUP
 
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) 8 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazmışlardı. İşte EYT’lilerin yazdığı o mektup… 
 
 
 
ÖZHASEKİ: BU KANUN MESELESİ
 
Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Ankara'da özel bir radyonun ortak canlı yayınına katıldı. Özhaseki burada, vatandaşlardan gelen soruları da yanıtlayarak:
 
“Bu işi ben çözemem. Seçim olsa da olmasa da çözemem. Çünkü bu kanun meselesi. Belediye başkanlarının görevleri kanunla belli. Su, kanal gibi yol ve yeşil alan gibi hizmetleri görür. Bunun dışında bir şey yapamaz. Seçim geldi diye erken yaşa takılanlara seçim vaadinde bulunursanız olmaz. Arkadaşımız böyle bir şey söylemiş dediler, gülümsedim, bu mecliste konuşulacak bir konu” açıklamasını yaptı.
 
 
 
 
BAKAN ZÜMRÜT SELÇUK: EYT GÜNDEMİMİZDE YOK
 
 
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 22 Şubat'ta katıldığı Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş) genel kurulunda 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) haklarının verilmesini isteyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye, "Bu konu gündemimizde yok" diyerek cevap verdi.
 
 
 
Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yapılan Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (HAK-İŞ) bağlı Hizmet-İş 13'üncü Olağan Genel Kurulu'nda konuşan BBP lideri Mustafa Destici, EYT'lilerin talebini haklı bulduklarını, bu hakkın verilmesi için mücadele verdiklerini söyledi.
 
 
 
Bakan Selçuk da buradaki konuşmasının son bölümünde, BBP Genel Başkanı Destici'nin dile getirdiği EYT konusuna değinerek, "Gündemimizde yok" dedi.