19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Hızlı tren 2018 sonunda Haydarpaşa’ya ulaşacak

Bakan Arslan, 2018 yılında Ankara’dan kalkan hızlı trenin Haydarpaşa’ya kadar gideceğini söyledi. Çalışmaların devam ettiğini belirten Arslan “Ankara-Haydarpaşa arası 3 saate inecek” dedi.

29 Mart 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Hızlı tren 2018 sonunda Haydarpaşa’ya ulaşacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin 2018 yılı sonunda Haydarpaşa’ya ulaşacağını söyledi. CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Arslan “Ankara’dan yüksek hızlı tren Pendik’e kadar gidiyor, Pendik’ten sonra otobüslerle taşınıyor. Haydarpaşa’ya kadar gidemiyor. Marmaray var ama Marmaray devamında Kazlıçeşme’den Halkalı’ya kadar insanlar gidemiyor. İki kesinti var. Biz Marmaray projesine entegre olacak her iki yakadaki banliyö sistemlerini önce metro standartlarına getiriyoruz. İnşaat sürecinde ne yazık ki ihalelerden kaynaklı bir gecikme oldu ama her iki yakadaki banliyö hatlarında da şu an çok yoğun bir çalışma var. İşler oldukça hızlandı. 2018 yılı sonunda Gebze-Haydarpaşa ile Kazlıçeşme-Halkalı’yı metro standardına çevirmiş olacağız. Marmaray’daki metro araçları çalışacak orada. Ve burası kesintisiz hale gelecek.”

ANKARA-İSTANBUL ÜÇ SAAT

“Bu İstanbullular açısından önemli” diyen Arslan şunları söyledi: “Türkiye için önemli olan da şu: Ankara’dan kalkan bir Yüksek hızlı tren Pendik’te kalmayacak Haydarpaşa’ya kadar gidebilecek. Bir kısmı da Avrupa Yakası’na kadar gidebilecek. İstanbul’a giden YHT nereye gitmek istiyorsa oraya kadar gidebilecek. Avrupa’ya giden hızlı tren inşaatını da bu sene başlatıyoruz. Yaklaşık 4 yıl sürer. Avrupa’daki sistemle entegre olacak. Ankara-Haydarpaşa arası 3 saate inecek.”

İngiltere’nin tablet yasağını kaldıracağını düşünüyoruz

Kabinde elektronik cihaz yasağına ilişkin görüşmelerin devam ettiğini belirten Bakan Arslan “Kabinde cihaz yasağı ile ilgili teknik bir ekip, İngiltere’ye görüşme yapmak üzere gitti. Yolcularımızın uygulamadan etkilenmemesi için girişimlerimiz devam ediyor. İngiltere’nin yasağı yakın zamanda kaldıracağını düşünüyoruz. ABD ile yapacağımız görüşmeler daha uzun soluklu olabilir. Eğer yasak uygulanacaksa her yer için geçerli olmalıdır. Ayrım yapılmaması lazım” diye konuştu.

Nisan ayı içerisinde Alaçatı’ya yapılması planlanan havalimanı ile ilgili ihalenin yapılabileceğini de belirten Ulaştırma Bakanı Arslan “3 yıl içinde inşallah bitireceğimiz yeni bir havalimanı geliyor” dedi.