24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Hükümetten emeklilik yaşı ile ilgili iddialara yalanlama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, emekli yaşıyla alakalı son dönemlerde çok korkunç bir bilginin paylaşıldığını belirterek şu anda Türkiye'de 65 yaşında emekliliğin olmadığını söz konusu uygulamanın 2036 sonrasında başlatılacağını söyledi.

14 Haziran 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Hükümetten emeklilik yaşı ile ilgili iddialara yalanlama
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Emekli yaşıyla alakalı son dönemlerde vatandaşlarımızın kafalarını karıştırmaya yönelik çok yalan bilgiler paylaşılıyor" dedi.
 
Adana Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından bir restoranda ‘SGK’da Yılın Enleri’ törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından okunan ezanla oruçlar açıldı. Oruçlar açıldıktan sonra konuşma yapan Bakan Sarıeroğlu emeklilik yaşıyla ilgili vatandaşları bilgilendirdi. 
 
Son dönemlerde emeklilik yaşıyla alakalı yalan bilgiler paylaşıldığını ifade eden Bakan Sarıeroğlu, "Emekli yaşıyla alakalı son dönemlerde çok korkunç, malesef ki sahalarda yansıyan, vatandaşlarımızın yine kafalarını karıştırmaya yönelik çok yalan bilgiler paylaşılıyor. Artık nezaketi de bir yere kadar muhafaza edebiliyoruz. Siyasette genel bu tarz söylem içerisinde olan birisi değilim. Ama bu kurumu yapılan bu tarz bilgi eksiliği ile ortaya konulan iddia kurumumuzun, kurumsal olarak itibarına yapılan saldırı olarak değerlendiriyoruz. Dediğimiz gibi 81 milyonun emanetini korumak zorundayız. Şu an Türkiye’de 65 yaşında emeklilik yok. Sahalarda deniyor ki emeklilik yaşı 65, böyle bir uygulamaya henüz geçmiş değiliz. 2002 sonrasında sigortalı olanlarda, kadınlarda 58 yaşında, erkeklerde 60 yaşında emekli oluyorlar" dedi.