23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

İcat çıkaran KOBi’lere 100 milyon lira kaynak

Hazine Müsteşarlığı ile TÜBİTAK ‘Tech-InvesTR Programı’ başlattı. Program kapsamında icat çıkaran KOBİ’lere ilk etapta 100 milyon lira dağıtılacak. Özlü, KOBİ başına hibe destek tutarının asgari 2 milyon lira olacağını söyledi.

15 Haziran 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İcat çıkaran KOBi’lere 100 milyon lira kaynak

Tech-InvesTR Türkiye Yüksek Teknoloji-Erken Aşama Yatırım Fonu hayata geçiyor. Girişim Sermayesini Destekleme Programı olarak da adlandırılan programın imza töreni  Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla  yapıldı. İmza töreninde konuşan Faruk Özlü, teknoloji tabanlı erken aşama girişimlere yatırım yapacak girişim sermayesi fonlarını teşvik edeceklerini belirterek “TÜBİTAK tarafından bu yıl 100 milyon liralık bir bütçeyle çağrıya çıkacağız. TÜBİTAK’ın, çağrı kapsamında her bir kuruluşa aktaracağı hibe tutarı asgari 2 milyon, azami 20 milyon lira olacak” dedi.

EŞLEŞTİRME YAPILACAK

Programın temel amacının Türkiye ekonomisine katma değer sağlayacak bilgi, teknoloji ve ürün potansiyelini geliştirmek olduğuna işaret eden Özlü, “Teknoloji tabanlı erken aşama girişimlere yatırım yapacak girişim sermayesi fonlarını teşvik edeceğiz. Bir yanda teknoloji, bir yanda girişim, diğer yanda sermaye fonlarını birbiriyle eşleştireceğiz” diye konuştu.  

HEDEF 500 MİLYON TL

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise Tech-InvesTR programına ilişkin, “Türkiye’nin altyapı sorunlarını önemli ölçüde çözdük. Hastanelerin fiziki ihtiyaçları, derslik ve üniversite sayısı gibi sorunları çözüyoruz. Şimdi nitelik zamanı. İşte bugünkü imza niteliği artırmaya, Türkiye’yi katma değer zincirinde yukarıya taşımaya, bilgi ve teknoloji yoğun üretime yönelik güçlü bir adım” dedi.

Hazine Müsteşarı Osman Çelik ise programın TÜBİTAK ve Hazine’ce eş zamanlı yürütüleceğini belirterek “Bu program kapsamında inovasyon ve teknoloji odaklı girişimciler ve KOBİ’lerimize Hazine tarafından girişim sermayesi fonları aracılığıyla kaynak aktarılacak. Bu kaynağın minimum 200 milyon lira olmasını öngörüyoruz ve bu kapsamda toplam fon büyüklüğünün ise 500 milyon lirayı bulmasını hedefliyoruz” dedi.