19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İmar barışı başvurusu son gün ne zaman?

İmar barışı ödemesi son gün ne zaman 2018 İmar affı barışı hesaplama başvuru işlemi ve ödeme süreci!

26 Ekim 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İmar barışı başvurusu son gün ne zaman?

İmar Barışı başvuru süresi 31 Aralık sona erecek. İmar barışı başvurusu için son gün araştırmaları devam ederken, E Devlet üzerinden yapılacak olan başvurular da internet üzerinden sorgulanan konular arasında yer alıyor. Sahibi oldukları gayrimenkuller yasal kayıt altına alınmayan vatandaşların başvurduğu imar barışı ya da diğer bir ifadeyle imar affı, ekim ayında sona erecek. İmar barışı E Devlet üzerinden başvuru detayları ile sorgulanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kayıt altına alınacak olan yapılar, yapı sahiplerinin verdiği doğru bilgiler dahilinde kısa süre içerisinde resmiyet kazanıyor.

İMAR AFFI BARIŞI SON BAŞVURU NE ZAMAN?

31 Aralık sona erecek olan başvuru sürecinde, bu imkandan yararlanmak isteyen yapı sahipleri aşağıdaki adımlar izlenecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen imar barışı projesi için başvurular devam ediyor. İmara aykırı ve ihtilaflı yapıların kayıt altına alınarak yasallaştırılmasının önünü açan imar barışı projesine şimdiye kadar 4 milyonu aşkın başvuru yapıldı. 13 milyondan fazla yapıyı kapsayacak olan imar affı için başvuru süresinin bitimine de az kaldı.