20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İmar Barışı’nda aracılara dikkat

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’de vatandaşların İmar Barış’ı kaydını yaptı. Yıldırım İmar Barışı’nı fırsata çevirenlerin olduğunu belirterek “Araya girmeye çalışan aracılara tefecilere itibar etmeyin” uyarsında bulundu.

23 Haziran 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
İmar Barışı’nda aracılara dikkat

Türkiye genelindeki 15 milyona yakın imar ve iskan sorunu bulunan binaların kayıt altına girmesi için başlatılan ‘İmar Barışı’ projesinde başvuru sayısı 1 milyonu aştı. Çarpık kentleşmenin önüne geçmek adına yapılan projeye vatandaşların ilgisi büyük oldu. Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’de Menderes Belediyesi tarafından kurulan İmar Barışı Masası›nda iki vatandaşın imar barış kayıtlarını yapıp konu hakkında bilgi verdi. Yıldırım’a, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de eşlik etti. Yıldırım, İmar Barışı’nı kullanarak fırsatçılık yapan kişilere karşı da vatandaşları uyardı. Menderes’teki ruhsatsız evi için belediyeye gelen 73 yaşındaki Cihangir Hançer’in başvurusunu alan Başbakan Yıldırım şunlar söyledi:

FIRSAT SAĞLIYOR

“En kısa sürede işlemler yapılacak. Kafan rahat olacak. Getirdiğimiz aftan herkes faydalansın diye belediyemiz elinden geleni yapıyor. Araya girmeye çalışan aracılara tefecilere itibar etmeyin. Bu iş bugüne kadar Türkiye’de ne kadar sıkıntılı sorunlu durum varsa hepsini bitiriyor. Yeni bir sayfa açılıyor. Ondan sonra sen sağ ben selamet. Daha sonra yeniden bina yapmak için müracaat edeceksin. İzmir’deki toplam binaların yüzde 60’ı imarsız ruhsatsız. Bütün binaların ada bazında kentsel dönüşüm için fırsat sağlıyor. Hepsi yeni baştan elden geçirilecek.”

Başvurular 1 milyon barajını geçti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bayram sonrası düzenlemeden yararlanmak isteyen konut ve iş yeri sahibi vatandaşlarımızın sayısında rekor bir artış yaşandı. İmar Barışı’na başvuru sayısı iki haftada 1 milyon 38 bin 655’e ulaştı” dedi. Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için iki haftadır yoğun bir mesai harcadıklarına işaret eden Özhaseki, yoğun talep aldıklarını söyledi.

Kaçak muamelesi yapamayacaklar

 

40 yaşındaki Adem Yeşilyayla ile sohbet eden Başbakan Yıldırım, İmar Barışı ile tüm imarla ilgili sorunların çözüme kavuşacağını söyledi. 2017 yılında Menderes’te yaptığı evi için İmar Barışı’na başvurmaya gelen Adem Yaşilyayla’nın kaydını alan  Başbakan Yıldırım, “Nasıl yardımcı olabiliriz? İmar Barışı’nı duydunuz mu? Sizin için ne ifade ediyor?” diye sordu. Vatandaşın ‘Af getiriyor’ cevabına karşılık, Yıldırım ‘Af getirmiyor, barış getiriyor’ dedi.