25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İslami Finans alanında Türkiye’de bir ilk

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ), Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSEFAM) binasını, bugün düzenlenecek törenle açıyor.

28 Ekim 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İslami Finans alanında Türkiye’de bir ilk

Yapımını Kuveyt Türk ve Albaraka Türk katılım bankalarının üstlendiği, Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi İslami Finans alanında öncü çalışmalar yapmayı amaçlıyor. İSEFAM Türkiye’de İslam ekonomi ve finansı alanında üniversite düzeyinde kurulan ilk araştırma merkezi özelliği taşıyor. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut “İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi olarak İslami finansta ve İslam Ekonomisinde İstanbul’un dünyanın en önemli araştırma merkezi olması projesinin temelini atıyoruz. Artık dünyada bu alanla ilgili çalışan akademisyenler, uzmanlar İZÜ’nün bu merkezinde araştırmalarını yapacaklar, çalışmalara katılacaklar.

Uzak Doğu’da Malezya, Endonezya, Batı’da Londra ve Körfez’de Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan, Katar gibi merkezlerin bundan sonra en önemli alternatifi artık İstanbul olacak. Yani 21. yüzyılda yeniden bu bereketli hilal bölgemizde, ilk medeniyetlerin merkezinde, bu tarihi hinterlandımızda İslam ekonomisi ve finansının dünyaya yayılması anlamında bu merkez öne çıkacak” dedi. Bulut, şu an 2 trilyon dolar civarında bulunan küresel İslami finans büyüklüğünün gelecek 5 yılda 3.5 trilyon dolara ulaşacağı dikkate alındığında Türkiye’nin ve İstanbul’un bundan pay alması noktasında bu merkezin özellikle eğitim ve araştırma alanında yapacağı çalışmaların katkısı olacağını söyledi.