25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kış ortasında buzdolabına hücum

Beyaz eşyada yüzde 6.7’lik ÖTV’nin nisan sonuna kadar sıfırlanmasıyla birlikte vatandaş kış ortasında buzdolabına hücum etti.

23 Şubat 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kış ortasında buzdolabına hücum

ÖTV indirimi kararının üzerinden geçen 2.5 haftalık süreçte en fazla talep artışı yüzde 60’la buzdolabına oldu. ÖTV indiriminin getirdiği canlılık üzerine Arçelik A.Ş de ‘Beyaz Eşya ile Kalkınma Paketi’ adını verdiği bir kampanya başlatarak perakende sektörüne yeni bir destek açıkladı. Düzenlediği basın toplantısıyla yeni paketi duyuran ve ÖTV indiriminin üzerinden geçen 2.5 haftalık süreci değerlendiren Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu “ÖTV indirimiyle sektörümüz ivme kazandı. Satıştaki artış kapasite artışına da yansıyacak” dedi. Bulgurlu “ÖTV indirimi, bizi daha da cesaretlendirdi. Ülke ekonomisine, tüketicinin alım gücüne ve doğaya destek olacak odak noktaları belirledik ve ‘Beyaz Eşya ile Kalkınma Paketi’ni hayata geçirdik. Bu kapsamda, hem tüketicilerimiz hem de ülkemiz için değer yaratmayı amaçlıyoruz” dedi. 

VERİMLİ ENERJİ FIRSATI

Bulgurlu, ÖTV indiriminin ve hazırladıkları paketin enerji verimliliğini artırmak için de fırsat olacağını söyledi. “Beyaz eşyalar bir evin elektrik tüketiminde yüzde 50 paya sahip” diyen Bulgurlu, Türkiye’de 10 milyon buzdolabının eski ve değişime ihtiyacı olduğunu belirterek enerji tüketimi az olan ürünlerden ÖTV’nin tamamen kalkması gerektiğini de belirtti. Bulgurlu “10 milyon buzdolabı değişirse Ankara ve İzmir’in toplam elektrik tüketimi kadar tasarruf sağlanacak” dedi. Bulgurlu dünyada 30 bin Türkiye’de ise 17 bin çalışanları olduğunu da belirterek “İŞKUR üzerinden işsiz gençlere yetkinlik kazandırma projemiz var. Bu şekilde 800 kişiye istihdam sağlayacağız” dedi.ÖTV’nin sıfırlanmasının ardından geçen süreci değerlendiren Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer ise “ÖTV indirimi ile ilgili ilk rakamlar umut verici. Buzdolabının da dahil olduğu soğutucu grubunda yüzde 60 büyüme var. Çamaşır ve bulaşık makinesi satışları ise yüzde 30 arttı. Ziyaretçi sayımızda da yüzde 30 artış oldu. Ziyaretçi sayısının satışa dönüşme oranında da yüzde 20 artış yaşandı. Kışın satılmayan buzdolabında talep öne çekildi” dedi.

İNDİRİM YÜZDE 20’Yİ BULUYOR

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer’in verdiği bilgiye göre ‘Beyaz Eşya ile Kalkınma Paketi’, ÖTV indirimiyle birlikte vatandaşa yüzde 20’nin üzerinde indirim avantajı sağlıyor. ‘Çeyiz paketi’ kapsamında Arçelik ve Beko’dan seçili buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi alanlara 749 TL değerinde fırın veya 919 TL değerinde kurutma makinesi hediye ediliyor. ‘Doğa dostu ev paketi’ kapsamında buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesinden oluşan ürün paketi ise ÖTV indirimine ek olarak 1.000 TL indirimle satılıyor.