26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Konut almanın zamanı hedefi yakalayacağız

Bu yıl için öngördükleri 7.6 milyar TL ciro hedefine yaklaştıklarını belirten Emlak Konut Genel Müdürü Kurum “Kasım itibarıyla 6.2 milyar lira ciroya ulaştık. Yıl sonu hedeflerimizi yakalayacağız” dedi.

BİROL KELEŞ3 Aralık 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Konut almanın zamanı hedefi yakalayacağız

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, geçen ay 2 bin 200 bağımsız bölüm satışı yaptıklarını belirterek, “Kasım ayı itibarıyla bu yıl toplamda 8 bin 926 bağımsız bölüm satışına, 6.2 milyar lira ciroya ulaştık. Yıl sonundaki 11 bin bağımsız bölüm hedefini yakalayacağız” dedi. Emlak Konut GYO’nun Ankara Çankaya’da hayata geçireceği ‘Başkent Emlak Konutları’ projesinin tanıtımında konuşan Kurum, bu yıl için 11 bin bağımsız  bölüm ve 7.6 milyar lira ciro hedefi belirlediklerini, dünyadaki ekonomik  sıkıntılara rağmen bu hedefleri yakalayacaklarını söyledi. Türkiye’de gayrimenkul ile ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmadığını kaydeden Kurum “Yıl sonu itibarıyla hedeflerimizi yakalayacağız. Son bir aylık sürece bakarsak, 15-20 gün önce Gebze’de yaklaşık 2 bin bağımsız bölümden oluşan bir proje satışa sunduk. 4.5 kat talep geldi, 4 bin 500 başvuru oldu. Kasım ayı satışlarına bakarsak, kasım ayında toplamda 2 bin 200 bağımsız bölüm satışı yaptık. Kasım ayı itibarıyla bu yıl toplamda 8 bin 926 bağımsız bölüm satışına, 6.2 milyar lira ciroya ulaştık. Toplama bakarsak, yıl sonundaki 11 bin bağımsız bölüm hedefini yakalayacağız. Ülkemiz zor bir süreçten geçti ve bu zor süreç sadece ülkemiz ile alakalı değil. Böyle bir ortamda hem satış hem kar hedefini yıl sonu itibarıyla yakalayacağız. Bana göre şu an tam konut alma zamanı. Bu fırsatlar belki ileride tüketicilerin karşısına çıkmayacak” diye konuştu.      

Piyasaya 6 milyar LİRA

Başkent projesinin 1.5-2 milyar lira satış değeri olduğunu vurgulayan Murat Kurum “Ankara projesini de katacak olursak, son 15-20 günlük süreçte Emlak Konut olarak piyasaya 5.5-6 milyar liralık yeni iş hacmi sürdük” dedi. 

Vatandaş doları bozar konut alır

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, piyasalara ilişkin bir soru  üzerine, “Dolar bunun üzerine gitmeyecek, dolar gelebileceği son noktaya kadar  gelmiş. Gayrimenkul alanında böyle bir ödeme şekli sunarsanız vatandaş gider dolarını bozdurur, getirir projeye yatırır” dedi. Emlak Konut olarak, 2017’nin en az bu yıl kadar iyi olacağını ifade eden Kurum, karlılıklarının yine bu seviyelerde olacağını düşündüklerini kaydetti.