18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Ziraat Konut kredisi hesaplama nasıl yapılır

Konut kredisi hesaplama faiz oranları merak ediliyor. 2018 Ziraat Konut kredisi hesaplama nasıl yapılır araştırılıyor. Konut kredisi faiz indirimi bekleyen milyonlarca kişiyi sevindirecek olan müjdeli haber sonunda geldi. Yeni Maliye Bakanı Berat Albayrak faiz indirimi için bankalarla buluştu...

20 Temmuz 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ziraat Konut kredisi hesaplama nasıl yapılır

Konut kredisi hesaplama faiz oranları 2018 Ziraat Konut kredisi hesaplama nasıl yapılır merak ediliyor.  Bankaların, müşterilerine ev alabilecek şartlarda hizmet sunmalarını istemesi üzerine ortaya konut kredileri çıkar. Ev satın almak ve bunun için konut kredisi kullanmak isteyen kişiler, bankaların ayrıntılı incelemelerine girer. Konut kredisi faiz oranları yine artışa geçti. 

 

Geride bıraktığımız günlerde Başkan Erdoğan tarafından bankaların kredi faiz oranları için yapılan "gerektiğinde özel bankalarda taşın altına elini koyacak" çağrısının ardından Berat Albayrak bugün bankacılık sektörü ile bir araya geldi.

Bakan Albayrak ilk ziyaretini Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nu (BDDK) 'ya yaparken ardından  Bankalar Birliği toplantısına katıldı. Bakan Albayrak'ın daha öncede bankacılık sektörünün önemli temsilcileri ile bir araya geldiği öğrenilirken ağırlıklı olarak kapalı kapılar arkasında konut kredisi indirimi ve bankaların faiz oranları hakkında konuşmalar yapıldığı iddia edildi.

Yapılan ziyaret bile tek başına konut kredisi indirimi bekleyen milyonlarca vatandaşı heyecanlandırırken vatandaşlar özel bankalar konut kredisi indirimi yapmasa dahi yine Mayıs ayında yapıldığı gibi kamu bankaları tarafından konut kredisi indirimi yapılmasını istiyor.

 

Konut Kredisi Faiz Oranları En Azından Yüzde 0,98 Seviyesine Çekilmeli

Konut kredisi çekmek için konut kredisi indirimi müjdesi bekleyen milyonlarca kişi faiz oranlarının psikolojik eşik olarak kabul edilen yüzde 1 seviyesinin altına çekilmesini istiyor.

Ardından Halkbank konut kredisi indirimi yapmış daha sonra Vakıfbank ve Ziraat Katılım Bankası ile Vakıf Katılım Bankası konut kredisi faizleri için de yüzde 0,98 oranı uygulanacağı müjdelenmişti. Ancak indirim ani bir kararla önceden vatandaşa yeteri kadar bilgi verilmeden ani bir kararla 2 Temmuz 2018 tarihinde sona erdirilmiş, bu da ev arayan çok sayıda kişinin mağdur olmasına neden olmuştu.

 

Berat Albayrak "Daha İyi Seviyelere Gelmek İçin Çalışacağız"

Konu hakkında açıklamada bulunan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben toplantının genel bir toplantı olduğunu ve fikir alışveriş için gerçekleştirildiğini söyledi. Bakan Berat Albayrak resmi Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda "Bugün BDDK, ardından Bankalar Birliği üyeleri ile sektörümüzün durumu ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk.

Ekonomide 16 yıllık başarımızın en önemli parçalarından biri sağlam bankacılık sektörü oldu. Bu alanda, işbirliği ve koordinasyon ile daha iyi seviyeye ulaşacağız" ifadelerine yer verdi.