19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kredi notu yükseltme nasıl yapılır?

Kredi notunuzu yükseltmek için banka ürünlerini kullanmalısınız. Eğer herhangi bir bankada mevcut bir krediniz veya kredi kartınız var ise bu bankacılık ürünlerini düzenli bir şekilde kullanarak kredi notunuzu yükseltebilirsiniz.

17 Aralık 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kredi notu yükseltme nasıl yapılır?

Kredi Notunu ülkemizde sadece Findeks (KKB) belirler. KKB’nin Findeks’i kurması ile birlikte ülkemizde kredi notu belirlemekte şimdi tek yetkili kurum Findeks’tir. Bunun nedeni kredi notunu doğru olarak değerlendirecek tek veri kaynağının Findeks’te mevcut olmasıdır. 

 

Kredi Notu Nasıl Yükseltme

Öncelikle şube belirtmek istiyoruz ki kredi notu çok çabuk düşen ama çok hızlı yükselmeyen bir sistemdir. Kredi notunuzu yükseltmek için banka ürünlerini kullanmalısınız.

 

 

 

Eğer herhangi bir bankada mevcut bir krediniz veya kredi kartınız var ise bu bankacılık ürünlerini düzenli bir şekilde kullanarak kredi notunuzu yükseltebilirsiniz.

Kredi kartınız var ise nakit para ile alışveriş yapmak yerine alışverişlerde kredi kartınızı kullanınız ve ödemelerini düzenli bir şekilde yapmaya özen gösteriniz.

Kredi kartınızın dönem ekstresinin asgari tutarı yerine ekstre borcunun tamamını ödemeye özen gösteriniz. Hatta öder iken 5-10 TL fazladan yatırmanızda fayda bulunmaktadır.

Örnek veriyoruz eğer dönem borcunuz 233 TL ise bankaya ödeme yaparken düz hesap yaparak 235 TL veya 240 TL yatırın.

Bankaya olan borçlarınızı düzenli bir şekilde ödeyerek kredi notunuzu yükseltebilirsiniz. Kredi notu en iyi bankacılık ürünleri sayesinde yükselmektedir.

 

Kredi Notunu Ülkemizde Sadece Findeks (KKB) Belirler

KKB’nin Findeks’i kurması ile birlikte ülkemizde kredi notu belirlemekte şimdi tek yetkili kurum Findeks’tir. Bunun nedeni kredi notunu doğru olarak değerlendirecek tek veri kaynağının Findeks’te mevcut olmasıdır.