16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Litecoin nedir 14 Aralık fiyatları

Milyonlarca vatandaşın ilgisini çeken Litecoin hakkında bilmeniz gereken her şey haberimizin içerisinde yerini alıyor. Charlie Lee tarafından ortaya atılan Litecoin’İ Türkiye ve Dünya borsalarından satın alabiliyorsunuz.

14 Aralık 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Litecoin nedir 14 Aralık fiyatları

Litecoin ile Bitcoin arasında bazı farklar bulunmaktadır. Litecoin ağı bir blok işleme süresini 2,5 dakika olarak belirlemiştir. Bu süre Bitcoin’de 10 dakikadır. Bu sayede Litecoin, Bitcoin’e nazaran daha hızlı işlem onayı sağlar. 

 

LİTECOİN 

Litecoin 2011 yılında bitcoinden daha hızlı işlem gerçekleştiren bir sistem ile kuruldu.Charlie Lee Mart 2017’de katıldığı bir konuşmada “Vizyonum her zaman bitcoini tamamlayacak bir şey yapmaktı, yarışmak değil. Bitcoin bankalar arasındaki milyonlarca dolarlık hareketleri karşılayabilir, ev ve araba almak gibi işlemlerde kullanılabilir. Gerçekten güvenli. Litecoin ise daha küçük şeylerde kullanılabilir.” açıklamasında bulundu.Sosyal medya takipçilerine göre Berberoğlu'nu bir kere izleyen, üst üste saatlerce diğer videolarını da izliyor.

 

 

Litecoin, eski bir Google çalışanı olan Charlie Lee tarafından 7 Ekim 2011’de açık bir kaynak kodlu istemci aracılığıyla GitHub üzerinden piyasaya sürüldü. Litecoin ağı 13 Ekim 2011’de hayata geçti. Litecoin blok zinciri yeni bir blok oluşturma süresini azaltarak (2,5 dakika), coin sayısını ve farklı karma algoritmaları (SHA-2 yerine scrypt) artırarak, nispeten değiştirilmiş grafiksel kullanıcı arayüzü ile Bitcoin Core istemcinin bir çatalı olarak ortaya çıktı.

GÜNCEL LİTECOİN DOLAR TL FİYATI  14 ARALIK

 

 

 

LİTECOİN VE BİTCOİN FARKI 

Litecoin’in Bitcoin’den en önemli farkı daha hızlı işlem onayı sağlaması. Litecoin projesiyle bir blok 10 dakika yerine 2.5 dakikada işlenmeye çalışılıyor. İlk dijital para birimi olan Bitcoin, 21 milyon üretim ile sınırlandırılmıştı. Litecoin’de bu sayı 84 milyon olarak belirlendi.

 

 

LİTECOİN NASIL ALINIR

Koinim üzerinden elinizdeki nakit parayı kullanarak Litecoin alıp satabilirsiniz. Bu borsada işlem yapabilmek için öncelikle üye olup sitedeki hesabınıza para göndermeniz gerekli. Önce borsaya ne kadar para yatıracağınıza dair bir bildirim gönderip ardından verilen hesap numarasına havaleyi gerçekleştirmenizle işlem tamamlanır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta havaleyi gerçekleştirirken açıklama bölümüne bildirim ekranında görünen kodu yazmanızdır. Bunu yapmazsanız borsa paranın hangi kullanıcıdan geldiğini tespit edemez.