25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Mahmutbey trafik sorunu serbest geçişle çözülecek

Ulaştırma Bakanı Arslan, İstanbul trafiğine nefes aldıracak yeni projenin, Mahmutbey gişelerinde serbest geçiş sistemi uygulaması olduğunu söyledi. Arslan “2 ay içinde sistem devreye girince trafik yüzde 30 rahatlayacak” dedi.

26 Eylül 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Mahmutbey trafik sorunu serbest geçişle çözülecek

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasıyla birlikte otobüsler ve kamyonların Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişi yasaklandı. Araçlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne Kuzey Marmara Otoyolu’nun Odayeri-Kınalı bölümü tamamlanmadığı için Mahmutbey’den bağlanıyor, bu da beraberinde trafik sıkışıklığını getiriyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mahmutbey gişelerde serbest geçiş sisteminin trafik sorunu çözeceğini açıkladı. 

DURAKSAMAYAN SİSTEM

Bakan Arslan, şunları söyledi: “Mahmutbey adeta İstanbul’un dışında bir yerken şimdi kavşak haline geldi. Karayolu tabiriyle şişe başı konumu var. Trafik geliyor ve toplanıyor. Biz İzmir - Seferihisar’da serbest geçiş dediğimiz, araçların direkt takip edildiği, araçların duraksamadığı bir sistem kurduk. Mahmutbey gişeleri için de süreci başlattık. 2 ay içinde Mahmutbey gişelerini serbest geçiş haline getireceğiz.  OGS - HGS ayrımı olmadığından şoförler zikzak da yapmayacak. Bu yüzde 30 rahatlama sağlayacak. Ekim ayının sonunda FSM Etiler katılımı var, orayı da 30 Ekim’de devreye sokuyoruz.”

ÇANAKKALE 5 YILDA

1915 Çanakkale Köprüsü için ocak ayında tekliflerin alınacağını belirten Arslan “Çanakkale Köprüsü de bittiğinde Marmara Denizi’nin etrafında komple bir ring oluşturacağız. En geç 5 senede bitecek. Yap - işlet - devret sistemiyle yapılacağından daha erken bitecektir” diye konuştu.

AVRASYA BİTİYOR

Avrasya Tüneli’ne ilişkin de konuşan Bakan Arslan “Tarihi Yarımada’daki tarihi dokuyu göz önüne alırsanız oradaki trafik zarar veriyor. Tünelden geçiş süreci 15 dakikaya düşmüş olacak. İnşallah 20 Aralık’ta açacağız” dedi.

AHL ARAZİSİ KONUT OLMAYACAK

Atatürk Havalimanı’nın da 3. havalimanının devreye girmesinden sonra ne olacağı yönündeki soruya da yanıt veren Arslan “Bir tek şey olmayacağını söyleyebilirim. Konut alanı olmayacak. Ancak kesinlikle sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile görüşmemiz İstanbul’a değer katacak şekilde buranın değerlendirilmesidir” dedi.

TAKSİM’DEN 3. HAVALİMANINA METRO

Ulaştırma Bakanı Arslan, üçüncü havalimanı için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Taksim’den 3. havalimanına ulaşım için yapılacak metro 2018 yılında hayata geçecek. Taksim’den metroya binen bir yolcu, yeni havalimanına gidebilecek” dedi.

3.KÖPRÜ’DEN 110 BİN ARAÇ GEÇİYOR

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden günde 50 bin aracın geçişini beklerken sayının 110 bin olduğunu söyleyen Bakan Arslan, Osmangazi Köprüsü’nde ise günlük ortalama 20 bin araç geçtiğini belirterek. “Bağlantı yollarının tamamlanmasıyla bu sayı daha da artacak” dedi.

HAYDARPAŞA YHT GARI OLACAK

Tarihi Haydarpaşa Garı’nın da yüksek hızlı trenler için gar olarak hizmet vermeye devam edeceğini anlatan Arslan “Sadece gar değil Haydarpaşa limanı ve orada çok sayıda kamusal alan var. Oranın kazandırılması için bir proje var. Kruvaziyer limanı, yat limanı otel projeleri var. Ancak bu Haydarpaşa Garı için değil gar ile Haydarpaşa limanı arasındaki bölge için bir proje var” diye konuştu.