25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Mars’taki işe 200 bin başvuru

EMEA Uydu Operatörleri Birliği tarafından İstanbul’da düzenlenen 2. Global Satshow’da konuşan Mars One Projesi Üst Yöneticisi (CEO) Bas Lansdorp, birkaç yıl önce ilk iş başvurularını alırken 200 bin insanın web siteleri üzerinden Mars One Projesi’nde çalışmak için başvurduğunu belirterek, “Bu sanırım uzun yıllardır bir iş için yapılan en yüksek başvuru seviyesi ve tüm zamanların en popüler işi olabilir” dedi.

1 Aralık 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Mars’taki işe 200 bin başvuru

Mars projesinin ilkinin 2020’de hayata geçirileceğini ifade eden Lansdorp “Bu bir demo proje olacak. Güneş panelleri kurulacak, oradaki suyun içilecek hale getirilmesi sağlanmaya çalışılacak. 2022’de yüzeye yerleşeceğiz. Yeterince su elde edilecek ve inşaat fazına geçeceğiz. 2024’te yaşam destek üniteleri gidecek” diye konşutu.

GİTMEK 6 MİLYAR

Yarı yoldan dönme şansının olmadığını söyleyen Lansdrop “Bu yüzden bir daha dünyayı göremeyeceklerini bilmeleri gerekiyor. Nihayetinde 2027’de ilk ekip dönmemek üzere Mars’a gidecek. Mars’a gönderdiğiniz her 1 kilo 100 bin Euro. İlk koloniyi kurmanın maliyeti 6 milyar dolar olacak. Biz şu aşamada sponsorluk ve yayıncılık hakkı için 4.5 milyar dolara bir partner bulduk” dedi. ABS Uydu Üst Operasyon Yöneticisi (COO) Muhammed Youssif ise uydu fırlatmanın, yörüngede bir lokasyon bulabilmenin Manhattan’da bir şey inşa etmeye çalışmak gibi olduğunu belirterek “Çünkü arazi yok” diye konuştu.