19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Medya endüstrisini dönüştürecek anlaşma: Tam 52 milyar dolar değerinde

Walt Disney, '21st Century Fox' şirketini 52 milyar dolara satın aldığını duyurdu.

star.com.tr14 Aralık 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Medya endüstrisini dönüştürecek anlaşma: Tam 52 milyar dolar değerinde

Walt Disney, Rupert Murdoch'un sahibi olduğu 21st Century Fox şirketinin varlıklarını 52 milyar dolara satın aldığını duyurdu.

Disney şirketinin duyurduğu anlaşma; Fox'un Sky kanalının uydu yayınının %39'unu ve 20th Century Fox film stüdyosunu da kapsıyor.

Fox şirketinin Fox News ve Fox Sports gibi kalan varlıklarının ise yeni bir şirket altında yayın hayatlarına devam edeceği aktarıldı.

İmzalanan anlaşma, yarım yüzyıldan fazla süredir medya sektöründe bulunan 86 yaşındaki Rupert Murdoch'un bu alandan çekilmesi anlamına geliyor.

Rupert Murdoch 21 yaşındayken babasından kendisine kalan Avustralya'daki sıradan bir gazete şirketini dünyanın en büyük haber ve film imparatorluklarından biri haline getirmişti.

Anlaşmanın, tekel oluşmasını önleyici kurullar tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu olurken, ABD Adalet Bakanlığı en son olarak AT&T şirketinin 85,4 milyar dolara Time Warner şirketini satın almasına onay vermemiş, gerekçe olarak ise müşterilerinin ve rakiplerinin mali yükünün artabileceğine işaret etmişti.