20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Memur alımı müjdesi

Maliye Bakanı Ağbal “Gelecek yıl öncelik öğretmen, adalet ve sağlık personeli alımında olacak. Rakamlar OVP ile netleşecek” dedi. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz da 2018’de 20 bin öğretmen atanacağı müjdesini verdi.

21 Eylül 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Memur alımı müjdesi

 

Hükümetten memur adaylarına ve kamu personeline müjdeli haber geldi. Hükümet 2018 yılında geçtiğimiz yıllardaki gibi kamuya personel alımını planlarken, gelecek yıl 20 bin öğretmenin ataması yapılacak. Aynı zamanda yıpranma bekleyen sağlık çalışanlarına da önümüzdeki günlerde müjdeli haber gelecek. Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 yılında öncelikli olarak eğitim, yargı, sağlık gibi kritik alanlarda personel alımı yapılacağını belirtti. Ağbal, 2018’de kamuya personel alımına ilişkin bilgi verdi. 

OVP İLE BELLİ OLACAK

Orta Vadeli Program (OVP) ve bütçe çalışmalarının devam ettiğini belirten Ağbal, kamunun gelecek yıl da belirli sayıda personel almaya devam edeceğini söyledi.  Ağbal, OVP açıklandığında rakamların net şekilde görüleceğine işaret ederek, “Gelecek yıl öncelik öğretmen, hakim, savcı, sağlık personeli ve araştırma görevlisi alımlarında olacak. Geçen yıllarla benzer rakamlar olacağını söyleyebilirim” dedi. 

Yıpranma bekleyen sağlık çalışanına düzenleme yolda

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’dan erken emeklilik için yıpranma payının hayata geçirilmesini bekleyen sağlık çalışanlarını heyecanlandıracak açıklama geldi. Bakan Demircan,  konuyla ilgili şunları söyledi:  “Sağlık hizmetindeki sürdürülebilirlik ve kalite yükselmesi gelişme sürecini devam ettirebilmemiz için sağlık çalışanlarıyla ilgili önümüzdeki günlerde inşallah sizlerle paylaşacağımız düzenlemeler yapacağız. Bu konuda sendikamızın rolü, bize çalışma ortağı olup sağlık çalışanlarımızın taleplerini en doğru şekilde ve kendi açılarından gördükleri çözüm önerilerini rahatlıkla getirsinler. Biz de ülkenin kendi imkanları içerisinde neler yapabileceğini birlikte görüşürüz. Bunları hayata geçiririz.”

20 bin öğretmen atanacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TRT’de katıldığı canlı yayında öğretmen atamalarıyla ilgili müjdeli haberi verdi. Bakan Yılmaz, öğretmen atamalarına ilişkin “Bütçemiz geçsin. Bütçe geçtikten sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanımızın da olduğu bir heyette, talebimizi sunacağız. Onlar, Türkiye’nin durumuna, bütçenin durumuna bakacaklar. Bize izin verecekler. Gelecek yıl da biraz aşağı, biraz yukarı olabilir ama 20 bine yakın öğretmeni de 2018 yılında inşallah eğitim ailemize katacağız. Duyuruları şubatta başlatıyoruz, sınavları mayıs gibi yapıyoruz, ağustos gibi de göreve başlatıyoruz” dedi.