20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

MTV ödeme ve hesaplama nasıl yapılır?

MTV ödemeleri 2019 hesaplama GİB MTV ödeme borç sorgulama ve kredi kartı taksit işlemleri araştırılan konular arasında.

26 Ocak 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
MTV ödeme ve hesaplama nasıl yapılır?

MTV ödemeleri 2019 hesaplama GİB MTV ödeme borç sorgulama ve kredi kartı taksit işlemleri araştırılan konular arasında. İnternet üzerinden MTV borç ödemeleri için son gün ne zaman, 2019 MTV ödemesi nasıl yapılır MTV borç sorgulama ve hesaplama nasıl yapılır sorgulamaları devam ediyor.

Milyonlarca araç sahibinin ödemekle yükümlü olduğu MTV ödemelerinin ilk taksiti için çok az bir zaman kaldı. Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni ödemek için süre kısalıyor. 31 Ocak 2019 tarihine kadar ödemelerin yapılması gerekiyor. Bazı bankalar MTV ödemeleri için taksit kampanyası düzenledi. İşte MTV ile ilgili ayrıntılar..

 

MTV HESAPLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

MTV ÖDEME EKRANI-TIKLAYINIZ

 

MTV ödemelerinin belirtilen süre içerisinde yapılmaması durumunda günlük olarak gecikme faizi uygulanır. Ayrıca yasal olarak tanınan sürelerin sonunda ödeme yapılmaması halinde kamu alacağı olduğu için e-haciz işlemi başlatılır.

MTV ÖDEMESİ İÇİN SON TARİH NE ZAMAN?

Tüm araç sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu MTV her yıl Ocak (1 Ocak – 31 Ocak) ve Temmuz (1 Temmuz - 31 Temmuz) aylarında iki eşit taksit halinde ödeniyor.

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ (MTV) ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

MTV ödemesi için online olarak ödeyebileceğiniz bir çok farklı sistem mevcut.

1- MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV’yi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak vergi ödenebilir.

2- Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ödeme yapılabilir.

3- gib.gov.tr'de yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00 - 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor.

4- GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak da ödeme mümkün.

2019 Yılında ödenecek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) belli oldu. Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin artış oranı 2019 yılı için yüzde 15,9 olarak belirlendi. Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren motorlu taşıtlar vergisi, 2019 yılı için netleşti. Buna göre Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin artış oranı 2019 yılı için yüzde 15,9 olarak belirlendi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. MTV hesaplama, ödeme gibi işlemler için öncelikle Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi internet sitesi (https://intvd.gib.gov.tr) üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV); Karayolları Trafik Kanunu’na istinaden trafik şubelerine kayıtlı bulunan motorlu taşıtlar için, her yıl iki kez olmak üzere ödenen vergidir. Kara taşıtlarının dışında uçak, helikopter ve motorlu deniz taşıtları da bu vergiye tabidir. Motorlu araçların trafik sicil kaydı başladıktan sonra ödenmeye başlanan bu vergi, bu sicil kaydı silinene kadar ödenmeye devam eder.