20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Okan’dan diş hastanesine 25 milyon dolar

Sağlık yatırımlarına ağırlık veren Okan Üniversitesi, Mecidiyeköy’deki diş hastanesinden sonra bu kez de Tuzla’da 8 bin metrekare kapalı alanda 140 üniteye sahip Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ni açtı.

ERDİNÇ AKKOYUNLU24 Eylül 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Okan’dan diş hastanesine 25 milyon dolar

25 milyon dolar yatırımla açılan hastanede başta engelli çocuklar ve kanser hastalarını tedavi etmek üzere 2 genel anestezi ameliyathanesi, cerrahi ve periodontoloji anabilim dallarına ait 1 lokal anestezi ameliyathaneleri, dental lazer ünitesi ortodonti ve protez laboratuvarları, Ar-Ge laboratuvarı bulunuyor. Son 3 yılda sağlığa toplam 150 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyleyen Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan “Tuzla’da bir de 300 yataklı Tıp Fakültesi Hastanesi açtık. Diş hastanemizde ise iki ameliyathanede aynı anda hastalarımız sağlıklarına kavuşuyorlar. Aynı zamanda SGK ve özel sağlık sigortası anlaşmalarımız sayesinde de diğer hastalarımıza hizmet verebiliyoruz. Amacımız herkesin sağlık hizmetine çok kaliteli olarak kavuşması” dedi. 

SAĞLIK TURİZMİNE TEŞVİK GELECEK

Hastanenin kısa bir süre önce hasta kabul etmeye başladığını, resmi açılışın ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da Başbakan Yıldırım ile ekim ayı içinde yapılacağını anlatan Okan “Sağlık Bakanı’mıza gittim. Yaptıklarımızı anlattım. Onunla da sağlık turizminin önemini konuştuk. Yakında sağlık turizmine ilişkin bir teşvik paketi gelecek. Hem ülke hem de sağlık sektörü bu işten kazançlı çıkacak. Biz bugünden yurt dışından gelen hastanın vizesini, uçak biletini, otelini ayarlayıp, sağlığına kavuşturup geri gönderen sisteme başladık” diye konuştu.