25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Başbakan Yıldırım: Operatörlere çok açık söylüyorum kıskançlığı bırakın

Başbakan Yıldırım operatörlere “Kıskançlığı bırakın. Bilişime destek verecek araçlarımız var. Rekabetten vazgeçin. Paylaşın, işbirliği yapın” dedi. Yıldırım, 2017’nin ‘Bilişimde Gelişimin Yılı’ ilan edildiğini duyurdu.

9 Aralık 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Yıldırım: Operatörlere çok açık söylüyorum kıskançlığı bırakın

Cep telefonu operatörleri arasında yaşanan rekabete Başbakan Binali Yıldırım ‘dur’ dedi. Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) 33. Ulusal Bilişim Kurultayı’na katılan Başbakan Binali Yıldırım “Operatörlere çok açık bir şey söylüyorum, kıskançlığı bırakın. Geç kalıyoruz. Çok zaman kaybettik. Kardeşim bu yollar hepinizin. Destek bizden. Her türlü bilişimle ilgili desteği verecek araçlarımız var. Ama siz aranızdaki rekabetten vazgeçin. Paylaşın, işbirliği yapın. Ülkeye destek verin” diye konuştu.

SİBER KORUMAMIZ VAR

2017’yi ‘Bilişimde Gelişim Yılı’ ilan ettiklerini açıklayan Yıldırım, siber güvenlik konusunda uyarılarda bulunarak Türkiye’nin siber saldırılara karşı koruma yapan bir ülke olduğunu belirtti. Yıldırım “Dünyada eş zamanlı olarak bu konuda adım atan 8-10 ülkeden biriyiz. Bilişimde yerlilik ve millilik. Bunun için her şeyimiz var. Üzülerek söylüyorum yazılımlarımızın yüzde 95’inin kaynağı dışarıdan. 8-14 Temmuz arası sadece 183 saldırı gerçekleştiriyor. Ciddi saldırı. 5 -11 Ağustos arasına bakıyoruz bu sayı 407’ye çıkmış. 12-18 Ağustos’ta 753 sayısına ulaşmış. Bugün siber saldırıların sayılarında nispeten bir azalma mevcut. Türkiye olarak bu saldırıları erkenden görüp üst düzey tedbir alıyoruz” dedi.

ZİHİNSEL DÖNÜŞÜM

Başbakan Binali Yıldırım, internetin sonraki adımının yapay zeka olduğunu ifade ederek,“Arşivi bilişime bırakalım, günceli kafamızda tutalım. Bu da zihinsel dönüşümle olur. 278 bin kilometre internet bilişim ağımız var bununla övünemeyiz. 80 bin kilometreden geldik buraya, bu bir merhale ama fevkalade gelecek için mütevazıdır” diye konuştu.

TURKCELL’DEN 15 TEMMUZ’A 15 MİLYONLUK EK DESTEK

Turkcell’in 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazi olanlar için gerçekleştirilen bağış kampanyasında bağışlanan her 5 TL için 10 TL ek bağışta bulunarak oluşturduğu 15 milyon TL’lik ek bir desteği Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Başbakan Yıldırım’a verdi. Terzioğlu, Türkiye’nin huzuruna kast eden girişimlere karşı durmayı görev bildiklerini belirterek, “Müşterilerimizin 3.9 milyon TL’lik desteğiyle birlikte toplamda 18.9 milyon TL’lik destek sağladık” dedi.