25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Perakedencilere not sonrası teklif yağıyor

BETA Genel Müdürü Barbaros Akyıldız, not indirimi sonrası perakende sektörüne satın alma teklifleri gelmeye başladığını söyledi.

YAŞAR KIZILBAĞ22 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Perakedencilere not sonrası teklif yağıyor

Akyıldız “Moody’s not düşürünce yatırım fırsatı oluştu. Yani piyasa düştüğü, değerlemeler etkilendiği için sağlam bir yatırım fırsatı bu. Bize gelen talepler de var. Satın almak isteyenler de var ‘bizi alın’ diyen de var. Bence birçok firmaya teklif oluyor şu an” dedi.  Akyıldız kendileri açısından ciddi olanlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

YATIRIMA DEVAM

Darbe girişiminden sonra da yatırımlarına devam ettiklerini belirten Akyıldız “Yeni mağazalar açtık. İzmir Mavibahçe AVM ve Samsun’da yeni mağazaımız açıldı. Bunun yanında İstanbul’da Pera mağazamız da geliyor. BETA olarak 39 mağazaya ulaştık ayrıca internet mağazamız var. İnternet satışları gayet iyi. Satışlar geçen senenin yüzde 25 üzerinde” dedi. Akyıldız şunları söyledi: “Geçen sene ilk 9 ayda 222 bin çift ayakkabı satarken, bu sene 260 bin çift ayakkabı sattık. Bu doğrultuda gittiğimizde özellikle darbe girişimi sonrası çok hızlı bir toparlanma süreci oldu. 9 ayda yüzde 22 ciro artışı sağladık. BETA olarak 2015’i 55 milyon TL ciroyla kapatmıştık. Bu seneyi de 65-70 milyon TL arasında bir ciroyla kapatmayı hedefliyoruz.”

Sektörü de değerlendiren Akyıldız, ekimden itibaren toparlanma başladığını belirterek “Ancak bazı şirketlerde yüzde 25 ciro düşüşü var” dedi. Akyıldız “Bu yüzden kur artışından dolayı yaşanan AVM-kiracı sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ile Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) çok hızlı bir şekilde bir araya gelip ortak çözüm üretmeli. Hatta gerekiyorsa devletin bile bu işe el atması lazım” diye konuştu.