18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Rus helikopter üreticisi Russian Helicopters, Türkiye’nin taleplerini karşılamaya hazır olduğunu açıkladı

Rus helikopter üreticisi Russian Helicopters (Vertolety Rossii),Rusya’nın çift amaçlı helikopterler konusunda Türkiye’nin taleplerini karşılamaya hazır olduğunu açıkladı.

17 Kasım 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Rus helikopter üreticisi Russian Helicopters, Türkiye’nin taleplerini karşılamaya hazır olduğunu açıkladı

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Dairesi, Moskova’nın savaş helikopterlerinin satışı konusunda Ankara’yla görüşmeye hazır olduğunu duyurdu. 

Russian Helicopters, Rusya’nın şu anda Türkiye için hangi helikopterleri ürettiği ve ileriye dönük planları konusunda bilgi aktardı.

Şirketin basın dairesi, konuyla ilgili açıklamasında, “Şu anda Russian Helicopters Holdingi Türk işvereninin talebi doğrultusunda Ka-32А11VS helikopterlerinin satış kontratını uyguluyor. Elbette ki Türk işverenlerden Rusya’ya çift amaçlı helikopterler de dahil olmak üzere farklı helikopterlerle ilgili talep gelmesi durumunda şirketimiz, söz konusu helikopterlerin üretimini genişletmeye hazır” ifadelerine yer verildi.

Rusya’nın daha önce Türkiye’nin düzenlediği birçok silah ihalesine katıldığı biliniyor. Rusya’nın Kamov şirketi, daha önce Türkiye’nin taarruz helikopteri ihalesine ‘Ka-50-2 Erdoğan’ adını verdikleri helikopterle katılmış, ancak bu helikopterler için satış kontratı imzalanmamıştı.

Kaynak: Sputnik