19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

THY 6 ayda Rusya'dan 2 milyon turist taşıyacak

Rusya ile yaşanan uçak hadisesinin turizme verdiği yaralar hızla sarılırken, bu yıl turizmcilerin yüzünü güldürecek ilk rakamlar Türk Hava Yolları'nın Rusya operasyonundan geldi. THY, önümüzdeki 6 aylık turizm sezonunda sadece Moskova´dan bir milyonun üzerinde yolcu taşıyacak, tüm Rusya´dan ise uçak hadisesinden önceki rakamları da çok geride bırakarak 2 milyonu geçeceği bildirildi.

DHA18 Mayıs 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
THY 6 ayda Rusya'dan 2 milyon turist taşıyacak
THY´nin Moskova´da kullandığı havaalanında adeta THY´nin bir uçağı iniyor diğeri kalkıyor. Türkiye´nin birçok büyük şehrinde bile görülmeyen THY uçak trafiği Moskova Vnukovo Havalimanı´nda yaşanıyor. Her gün 15 uçağın inip kalktığı Moskova´da haftada dört gün ise 16 uçak kalkıp iniyor.
 
-Sadece ilave seferler ile bir milyon yolcu
 
Turizm sezonun açılması ile birlikte Antalya - Moskova güzergâhına 10 tane ilave sefer koyan THY, yıl boyunca her gün İstanbul-Moskova arasında dört ve her gün bir Antalya - Moskova uçuşunun yanı sıra haftada dört gün de Ankara - Moskova uçuşu gerçekleştirmeye başladı. Çoğu geniş gövdeli ve yaklaşık 280 yolcu kapasiteli Antalya uçaklarının tamamına yakını ise tam kapasite ile uçuyor. THY, sadece Moskova´dan ilave seferleri ile sezon sonuna kadar Antalya´ya yaklaşık 850 bin kişi taşıyacak. St. Petersburg ve Ufa kentlerine de her gün bir Antalya ilave seferi koyan THY, bu uçuşlar ile birlikte sadece Antalya´ya bir milyonu geçkin yolcu taşımış olacak.
 
Yıl boyunca gerçekleştirdiği normal seferler ile birlikte Rusya ile en iyi olunan dönemde Moskova´dan 700 bin civarında yolcu taşıyan THY, bu yıl bu rekorunu da ikiye katlayacak. Türk Hava Yolları, Moskova´dan direk uçtuğu Antalya, İstanbul ve Ankara´ya yaklaşık 1,5 milyon yolcu taşımış olacak.
 
-Yıl sonuna kadar tüm Rusya´dan 2 milyonu geçecek
 
Rusya´da toplam 10 kente uçuş gerçekleştiren Türk Hava Yolları, Moskova dışında St.Petersburg ve Kazan´dan İstanbul´a her gün, Ekaterinburg, Rostov, Soçi, Stavropol´dan haftada 4, Varonej, Samara ve Ufa´dan ise haftada 3 sefer gerçekleştiriyor. Bu şehirlerden Antalya´ya ise Moskova dışında  St. Petersburg ve Ufa´dan Mayıs-Kasım ayları arasındaki turizm sezonunda her gün uçuyor.
 
THY, bu uçuş grafiği ile yıl sonuna kadar ise tüm Rusya´dan bu yıl 2 milyonun üstünde yolcu taşıyarak yeni bir rekora imza atacak.
 
Türk Hava Yolları´nın Rusya operasyonun başında bölgeyi yakından tanıyan Mefail Deribaş bulunuyor.