19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

SAHA ve TÜBİTAK’tan yöneticiye özel program

Türkiye’nin savunma, havacılık ve uzay sanayilerinde yerlileşme hedefini gerçekleştirmek üzere kurulan ülkenin en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Kümelenmesi Derneği, bu amaçla yürüttüğü faaliyetleri bir yenisini ekledi.

13 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
SAHA ve TÜBİTAK’tan yöneticiye özel program

Söz konusu sektörlerde yerli üretim oranının artırılması, ileri teknoloji kullanımının yaygınlaştırılması için çalışan SAHA İstanbul, savunma, havacılık ve uzay sektöründe faaliyet gösteren firmaların yönetici ve yönetici adaylarına özel tasarlanmış, uluslararası standartlarda Yöneticilik Gelişim Programı’nı (Mini MBA) hayata geçirdi. SAHA İstanbul tarafından TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) ile hazırlanan Mini MBA, kümelenmenin sektör bilgisi ve tecrübesi ile TÜBİTAK TÜSSİDE’nin 40 yıllık yönetim bilimleri tecrübesini, uzman eğitmenler eşliğinde birleştiriyor.      

VİZYONER YÖNETİCİ İÇİN

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, uzun zamandır hazırlıkları devam “SAHA İstanbul olarak büyük bir titizlikle hazırladığımız Mini MBA’da sektörümüzü ileri taşıyacak, kaynakların doğru kullanımını sağlayarak firmaların verimliliğine arttıracak vizyoner yönetici ve yönetici adaylarını ülkemize kazandırmak istiyoruz. İleri teknoloji vizyoner yönetici gerektirir” dedi. 

SEKTÖRE YÖN VERECEKLER

Yereli merkeze alan yüzü evrensele dönük yönetim yaklaşımları arasında köprü kuracak program; yöneticilikten liderliğe, kurumsal yönetim, kalifikasyon, iş geliştirme, finans yönetimi, araştırma yöntemleri, teknolojik inovasyon yönetimi, dijital dönüşüm ve iş hayatına yansımaları olmak üzere 8 temadan oluşuyor. 210 saatlik programdaki dersler TÜBİTAK TÜSSİDE’nin uzman kadrosu, iş dünyasıyla temas halinde olan ülkenin önde gelen akademisyenleri ve sektöre yön veren yöneticiler tarafından verilecek.