19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Savunma sanayi alanında güçlü şirketler çıkarmalıyız

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, savunma sanayinde güçlü Türkiye’den güçlü şirketler çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.

27 Nisan 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Savunma sanayi alanında güçlü şirketler çıkarmalıyız

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Suudi Arabistan ile yakın zamanda Türk savunma sanayinin en büyük ihracat anlaşmasına imza atacaklarını söyledi. Savunma sanayinde  ihracat potansiyeli olan ülkelerle finansman sorunu yaşadıklarını ifade eden Işık “Bunu aşmak için barter’a dayanan bir sistem üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu. Savunma sanayinde orta ölçekli güçlü şirketlerin oluşması gerektiğini de belirten Işık “Vakıf şirketlerine ve büyük ölçekli özel şirketlere çağrımız orta ölçekli şirketlerin üzerine gitmemeleri” diye konuştu. 

EXİMBANK DESTEĞİ

Savunma sanayinde ihracat konusunda devletten devlete ilişkilerin belirleyici rol oynadığına dikkati çeken Işık “Bunun için özellikle ihracatımızın artırılması için yeni mekanizmalar üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu. Işık, potansiyeli yüksek ülkelerde irtibat ofisleri kurmaya başladıklarını belirterek, “Oradaki devlet memurları sizin ticari temsilcinizdir. Hiçbir firma ayrımı yapmıyoruz” ifadesini kullandı. Eximbank kısıtlamalarına tabi olmayan yeni bir kredi mekanizması için çalıştıklarını dile getiren Bakan Işık, “Yakında örnek bir çalışma olarak hayata geçireceğiz. İnşallah hedefimiz bu noktada Eximbank’ın sınırlamalarına, kısıtlamalarına tabi olmayan mekanizmayı genelleştirebilmek” dedi.