25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Simidin kilosunu 17 dolar’a ihraç ediyoruz

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı himayesinde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası Adana Buluşması’nda, iş dünyasının önemli isimleriyle üniversitelerin sanat ve moda bölümlerinde okuyan öğrenciler bir araya geldi.

ERDİNÇ AKKOYUNLU28 Ekim 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Simidin kilosunu  17 dolar’a ihraç ediyoruz

‘Türk İş Dünyası’ panelinde konuşan Simit Sarayı’nın Kurucu Başkanı Haluk Okutur, öğrencilere dünyada marka olmayan kurumların ekmek kazanamadığını söyledi. Türkiye’nin kilogramda ihracat ortalama fiyatının 1.5 dolar olduğunu ifade eden Okutur “Biz simidi kilosu 17 dolara satıyoruz. 22 ülkede 100’den fazla mağazamız var. Her hafta 5-6 mağaza açıyoruz. Geçen yıl 35 milyon dolar olan ihracatımız şu anda 75 milyon dolar, ciromuz da 750 milyon dolar” dedi.

SOSYAL İNOVASYON

‘İnovatif şirketlerin yıldız üst düzey yöneticileri’ panelinde konuşan TAV Grubu CEO’su Sani Şener de “İnovasyon maalesef Türkiye’de sadece ve sadece bir teknolojinin, bilimin geliştirilmesi olarak anlaşılıyor. Halbuki basit bir iş modelinin değiştirilmesi, bir pazarlama tekniğinin değiştirilmesi, bir fiyat modelinin değiştirilmesi de inovasyondur. Sadece teknolojik inovasyon yok. Sosyal inovasyon da vardır. Özellikle bizim gibi hizmet sektöründe bu çok önemli” diye konuştu.

GENÇLERE REFERANS

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı ise yaptıkları bir sosyal projeyle 155 gencin iş eğitimi masraflarını üstlendiklerini belirterek, “Anadolu’da daha az bilinen üniversitelerden mezun oldukları için referansı olmayan ya da iş bulamayan gençlerimiz artık iş sahibi oldu” dedi. AKİB Başkanı Zeki Kıvanç da, geçen yıl 10 bin kişinin ziyaret ettiği bugün de sürecek etkinliğe bu yıl 14 bin kişi beklediklerini söyledi.