19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Turan: Sınırda günde 3 km duvar yapıyoruz

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Suriye ile sınır güvenliği için yapımına karar verilen duvar ve yollara ilişkin bütün ihalelerin tamamlandığını belirterek “Sınır duvarına ilişkin inşaatlar son hızda devam ediyor.

10 Aralık 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
 Turan: Sınırda günde 3 km duvar yapıyoruz

Mart-Nisan gibi Türkiye sınırının tamamı güvenli hale gelmiş olacak”dedi. Neredeyse her gün 2.5-3 kilometre duvar ve yol yaparak ilerlediklerini belirten Turan “Yaklaşık 600 kilometrelik bölümünü TOKİ yapıyor. Bir kısmı Milli Savunma Bakanlığı ve valilikler tarafından zaten yapılmıştı. Tamamı Mart-Nisan aylarında tamamlanır. Maliyetler yüksek değil. Bunun yanında duvar kadar önemli olan bir başka şey sınır güvenlik yolunu da yapıyoruz. Duvarın hemen arkasına fiziki güvenlik yolu ve kuleler olacak” dedi. TOKİ’nin hedefleri ile ilgili de açıklama ypan Turan, bu yılı hedefinin üzerinde 64 bin 200 konut üretimi ile tamamlayacaklarını, gelecek yıl 65 bin konut ihale ve inşa etmeyi planladıklarını kaydetti. 

2017 REKOR OLACAK

Turan “2016 yılını 60 bin konut ile tamamlama hedefimiz vardı. Darbe girişimine, ekonomideki türbülanslara rağmen hedefimizi tutturduk “dedi.Turan “ 2016’daki 64 bin 200 konut rekordu. 2017’de de üretimimiz rekor olacak. Bu yıl 12-13 milyar TL ödeme ve yatırım tutarımız oldu”dedi.  

Doğu’da inşaatlara  başladık 

Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sorumluluğunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da terörden zarar görenler için yapılan konutların inşaatlarına başlandığını da belirtti. Turan “Diyarbakır, Silopi, Cizre ve İdil’de inşaatlara başladık. Sur içerisindeki tarihi dokunun ihyası şeklinde olacak yerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışıyor” dedi