25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Taşeron kadro çalışmaları son durum ne? Bakan Müezzinoğlu açıkladı

Taşeron işçi kadro çalışmaları ne zaman başlayacak? 720 bin taşeron kadroya alınacak mı? Taşeron işçilere kadro konusunda yapılan son açıklamalar neler? 720 bin taşeron işçi bu soruların yanıtını araştırıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı son konuşmada taşeron işçilere kadro çalışmalarına ne zaman başlayacaklarını açıkladı. Daha önce yaptığı açıklamada bütüncül bir yapı oluşturacaklarını duyuran Bakan Müezzinoğlu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verdi. İşte Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun konu hakkında yaptığı son açıklamalar.

19 Nisan 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Taşeron kadro çalışmaları son durum ne? Bakan Müezzinoğlu açıkladı
720 bin taşeron işçi kadro konusunda son dakika haberlerini takip ediyor. En çok da, Taşeron işçi kadro çalışmaları ne zaman başlayacak? 720 bin taşeron kadroya alınacak mı? Taşeron işçilere kadro konusunda yapılan son açıklamalar neler? sorularının cevabını merak ediyor. Bir süredir gündemde olan taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı son konuşmada taşeron işçilere kadro çalışmalarına ne zaman başlayacaklarını açıkladı. Bakan Müezzinoğlu daha önceki açıklamasında, "Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha sabır göstersinler, bu sene çözülecek." demişti. İşte Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun taşeron işçilere kadro konusunda yaptığı son açıklama...
 

TAŞERON İŞÇİ KADRO SON HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN...

 
BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN SON DAKİKA TAŞERON İŞÇİ KADRO AÇIKLAMASI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı. Kıdem tazminatı ve taşeron işçilerle ilgili önemli düzenlemelerin nisan ayından sonra yapılacağını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Sabırlı olun!" dedi.
 
Bakan Müezzinoğlu, "Taşeron işçiler sabırlı olun, bu konuyu en yakın zaman içinde çözeceğiz. Yeni bir yama yapalım dersek, yeni yamanın çerçevesi farklı olacak. Kamu çalışanı reformu yapmayı başaracaksak sistemin bütüncüllüğü içinde çözeceğiz. 4a, 4b, 4c çalışanlarına statü koyacağız. Bunlar referandumdan sonra konuşulacak." dedi.
 
KIDEM TAZMİNATI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamada, "Eskiye göre daha iyi bir noktadayız. Referandumdan sonra bunu masaya yatırıp sendikalarımızla bu konuyu konuşacağız. Bazı haklar var o kazanımlardan geri adım atmıyoruz. Mevcutlarda kazanımlardan yüzde 10'luk geri adım olacaksa onlara mevcut statü ile devam edin diyeceğiz. İster burada devam et, istersen fona gel diyeceğiz." ifadelerine yer verdi.
 
BU YIL İÇİNDE ÇÖZÜLMESİ BEKLENİYOR
 16 Nisan'da gerçekleştirilecek anayasa referandumundan sonra sürecin daha hızlı ilerleyeceğini belirten Bakan Müezzinoğlu, taşeron işçilerin gönlünü ferah tutması gerektiğini belirtti.
 
Taşerona kadro konusunun bu yıl içinde çözüme ulaştırılacağını düşündüğünü açıklayan Bakan Müezzinoğlu, taşerona kadro konusunun gündemlerinde yoğun bir şekilde yer aldığını hatırlattı.
 

BAKAN MEHMET MÜEZZİNOĞLU'NUN ÖNCEKİ AÇIKLAMALARI
 
BÜTÜNCÜL YAPI OLUŞTURACAĞIZ
Best FM'de "Konuşan Türkiye" programına konuk olan Bakan Müezzinoğlu, kamuda farklı statülerde çalışanların bulunduğunu belirterek, bu konuda hazırlık içinde olduklarını ifade etti. Müezzinoğlu, "Biz, taşeron veya sözleşmeli veya başka bir isimle çalışan tüm kesimlerin aynı çatı altında değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha sabır göstersinler, bu sene çözülecek." diye konuştu.
 
"1.5 MİLYON KİŞİLİK İSTİHDAMA DESTEK VERECEĞİZ"
Bakan Müezzinoğlu, istihdam yaratan işverenlere devletin önemli destekler vereceğine işaret ederek, "Vergi yükünü karşılamak suretiyle işverene destek olacağız. Bunun adı 'Süper İstihdam Teşviki'dir. Bu kapsamda 1,5 milyon kişilik istihdama destek vereceğiz." diye konuştu.
 
"Büyükanne Projesi"ne ilişkin bilgiler de veren Müezzinoğlu, vatandaşların projeye ilgisinin yüksek seviyede olduğunu vurguladı.
 
Projeye kısa sürede 46 binin üzerinde başvuru aldıklarını anlatan Müezzinoğlu, "Bunların da 11 bin 200'ünde kriterler uygun. Tabii protokoller imzalandı. Daha sonra bu kriterler daraltılacak mı, farklı bir düzenleme mi olacak, şubat sonunda karar vereceğiz. Mart başı itibarıyla bu projede startı vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
 

TAŞERON KADRO KONUSU KAMU ÇALIŞANI REFORMU KAPSAMINDA ÇÖZÜLECEK
ESMEDYA’YI ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emekliye promosyondan büyükanne teşvikine, kıdem tazminatı fonundan taşerona kadroya kadar birçok konuya açıklık getirdi. Müezzinoğlu, ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programı kapsamında destek verilecek işçi sayısının da 1 milyondan 1.5 milyona çıkarılacağını da müjdeledi. Müezzinoğlu, başlattıkları ‘istihdam seferberliği’ne büyük ilgi olduğunu belirterek “12 bürokratımızın başkanlığındaki ekipler 36 ilde istihdam seferberliğini anlattı. Bu süreçte iş dünyasından yeni talepler de geldi. Gelen talepleri değerlendiriyoruz. 2016’da 400 bin istihdam daralması var. 2017’de hedefimiz 1 milyon kişiye istihdam desteği sağlamaktı. Ama 2016’daki daralmayı da dahil ettiğimizde 1.5 milyon istihdamı bu yıl planlamamız lazım. Yeni bir çalışmayı haftaya tamamlayacağız. 2016’nın açığını kapatmayı hedefliyoruz. Hedefimiz 1.5 milyon yeni istihdam” diye konuştu.
 
Müezzinoğlu taşerona kadro konusunu ise kamu çalışanı reformu kapsamında çözeceklerini anlattı. Müezzinoğlu “Bu reformu yapmadığımız sürece ülkenin dinamiklerini güçlü hale getiremeyiz. Bununla ilgili benim dönemimde 2 ayrı çalıştay yaptık. Kamu çalışanı reformunda henüz bir mutfak çalışmasındayız. Bunu yaparsak, taşeron bunun içinde çözülecek. Yarı zamanlı çalışanlar, sözleşmeliler, 4A, 4B, 4C gibi birçok personel var. Yamalı bohça gibi. Kıdem tazminatı gibi çok paydaşlı bir konu bu. Taşerondaki arkadaşlara ‘biraz daha sabır’ diyoruz” diye konuştu.