25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Terör mağdurları Yüksekova’da rahata kavuşuyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK›lı teröristlerin saldırıları nedeniyle evleri hasar gören terör mağdurları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca TOKİ’ye yaptırılan konutların tamamlanmasıyla yeni yaşam alanına kavuşacak.

20 Haziran 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Terör mağdurları Yüksekova’da  rahata kavuşuyor

Doğalgazla uyumu, çevre düzenlemeleri, park, taziye evi, cami, okul ve iş yerleri ile modern standartlarda yapılan 3 bin 63 konuttan, bin 830’unun yıl sonunda hak sahiplerine teslim edilecek. Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, yaptığı açıklamada, terör örgütünün ilçede büyük tahribatlara neden olduğunu söyledi.

3 BiNDEN FAZLA KONUT

Devletin buna bağlı olarak yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için hemen çalışma başlattığını anlatan Kaşıkçı, şöyle devam etti: “Yaklaşık 3 bin binamız, evimiz ağır hasarlıydı. Bunun karşılığında 3 bin 63 konutun yapımına başladık. Bu konutlardan bin 830’unu önümüzdeki eylül ayı itibarı ile tamamlamayı hesaplıyoruz. Orası sadece konut alanı değil. Aynı zamanda 76 iş yeri, çarşısı, 2 camisi, 2 taziye evi ile 11 okulu var. Bu okullar yaklaşık 220 derslikli olacak. Parkı, bahçesi, oyun alanları, caddeleri ile tamamen yeni bir yaşam alanı oluşacak.” Kaşıkçı, vatandaşların konut alanında okul, park, taziye, sağlık gibi ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebileceği yerlerin de bulunacağını vurguladı.