25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

THY’den 2 milyar $ getirecek dev ortaklık

Turkish Kargo, dünyanın en büyük taşımacılık şirketlerinden Çinli ZTO ve Hong Konglu PAL Air ile işbirliğine imza attı. Global çapta ‘kapıdan kapıya’ taşıma yapacak olan 3 şirket 5 yıl içinde 2 milyar dolar gelir hedefliyor.

12 Haziran 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
THY’den 2 milyar $ getirecek dev ortaklık

Türk Hava Yolları’nın hava kargo markası Turkish Cargo ile Çinli ekspres kargo devi ZTO ve Hong Konglu PAL Air yeni bir işbirliğine imza attı. İstanbul Yeni Havalimanı›nın açılışı öncesi küresel anlamda ses getirecek ortaklığın imzaları, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, ZTO Express Başkanı Mei Song Lai ve PAL Air Ltd Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vivian Lau’nun katıldığı basın toplantısında atıldı. Kargo sektöründe  dünya devi olan 3 şirket, global çapta taşımacılık hizmeti verecek. Yapılan ortaklıkla şirketler  5 yıl içinde 2 milyar dolar gelir hedefliyor. Toplantıda konuşan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı Turkish Cargo’nun yeni açıklanan endekse göre dünyada ilk 8’e girdiğini kaydederek, bunun yetmeyeceğini, 2023 için ilk 5’i hedeflediklerini söyledi. Aycı, “Bu ortaklıkla, ilk 3’e gireceğiz dedi.  

KAPIDAN KAPIYA TAŞIMA

Aycı, Çin’in en iyi ve en büyük ekspresi kargo şirketi ZTO ve uzun süredir ortaklık yaptıkları PAL Air ile yeni zirvelere ulaşmak istediklerini, küresel e-ticaret sektöründe söz sahibi olmayı hedeflediklerini söyledi. Bu mutabakat zaptı ile artık kapıdan kapıya küresel e-ticaret pazarına odaklandıklarını aktaran Aycı, artık kapıdan kapıda teslimatı içeren bir hizmet ağını hayata geçirdiklerinin altını çizdi. Dünyanın dört bir yanındaki müşterilere en üst düzeyde hizmet vereceklerini dile getiren Aycı, şöyle devam etti: “Yeni kuracağımız Hong Kong merkezli ortak global ekspres şirketimizi hizmetleri arasında kapıdan kapıya lojistik faaliyetleri, toplama, taşıma, adresten alma ve dağıtım, uluslararası taşıma depolama ve son noktaya kadar taşıma yapılacak. Aynı zamanda gerektiği durumlarda depo yönetimi, sipariş ve tedarik zinciri yönetimini beraberinde yapacağız.” ZTO Express Başkanı Mei Song Lai ise 2017’de ZTO’nun yıllık parsiyel hacminin 6.22 milyar adede ulaştığını belirterek, dünyanın en büyük ekspres şirketi olarak birlikte hareket edeceiz” dedi.