25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Başbakan Yardımcısı Canikli: TMSF döviz alacaklarını TL'ye çeviriyor

Başbakan Yardımcısı Canikli, TMSF'nin döviz alacaklarını Türk Lirası'na çevirmeye ilişkin çalışması olduğunu söyledi. Cari açık konusunda olumlu gelişmelere imza atıldığını anımsatan Canikli, bütçe disiplinininden taviz verilmediğini ifade etti.

AA1 Aralık 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Yardımcısı Canikli: TMSF döviz alacaklarını TL'ye çeviriyor

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "TMSF, döviz alacaklarını TL'ye çevirmeye yönelik çalışma yapıyor, birkaç gün içerisinde bunu açıklayacak. Özelleştirme İdaresi de daha önceki ihalelerinden alacaklarını TL'ye çevirme kararı aldı." dedi.

Canikli, bir televizyon canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısında yapılan görüşmenin içeriğinin sorulması üzerine Canikli, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye ve Irak'taki varlığını, Türkiye'nin bütün sınırlarındaki terörist oluşumları ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaları, gelinen son aşamayı ve alınması gereken tedbirleri ayrıntılı olarak görüştüklerini anlattı.

Kurdaki dalgalanmanın temel nedenine ilişkin bir soruya karşılık Canikli, "Bu sadece Türkiye ile alakalı bir hadise değil. Bu, ekonomi biliminin öğretisine uygun gelişmelerdir. Bu tür dalgalanmalar mutlaka belli dönemlerde bütün ekonomileri yoklar, daha sonra geçer." yanıtını verdi.