19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

TOKi dört ayda 21 bin 145 konut sattı

Konut faizlerini yüzde 0.98’e düşüren TOKİ, bu yılın ilk 4 ayında büyük satış ivmesine ulaştı. İstanbul’da Silivri’de yeni konutlar inşa edeceklerini anlatan TOKİ Başkanı Turan “Dar ve orta gelirliyi ev sahibi yapacağız” dedi.

ERDİNÇ AKKOYUNLU18 Mayıs 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
TOKi dört ayda 21 bin 145 konut sattı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yılın ilk dört ayında büyük bir satış başarısına ulaşarak 21 bin 145 konut sattı. Gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan, bankaların konut kredileri faizlerinde indirime gitmesinin olumlu bir katkı yaptığını belirterek, “İdare olarak bizde yüzde 20 indirim kampanyamızdan ilgili bankalardan kredi çekip yararlanmak isteyen vatandaşlarımız için faizleri yüzde 0,98’e indirdik. Bunu da 24 Nisan’da başlattık. 2018 yılı içerisinde inşasını tamamladığımız konutlarımızı önümüzdeki aylarda satışa sunacağız” dedi.

SİLİVRİ’YE YENİ PROJE VAR

TOKİ’nin hitap ettiği alt ve orta gelir seviyesinde yoğun bir konut talebinin olduğunun altını çizen Turan, “Dar gelirli konutu erişmekte zorlanan vatandaşlarımıza yönelik arz ettiğimiz konutlara 5-10 katı müracaat alıyoruz. Silivri’ye yeni konutlar yapacağız. İki etap halinde bin 356 konutun inşasına başladık. Birinci etapta 598, ikinci etapta ise 758 konut inşa ediyoruz. Birinci etap konutlarımızın 488’i 2+1 ve 110’u ise 3+1 planında, ikinci etap konutlarımızın 446’sı 2+1 ve 312’si ise 3+1 planında inşa ediliyor” dedi. TOKİ’nin İstanbul’da hızla konut üretmeye devam ettiğini belirten Turan, “Geçtiğimiz yıl Kayaşehir’de bin 892 konutun satışını yaptık. Bu yılın nisan ayında ise 605 konutumuzun satışını yaptık. Bu konutlarımızın teslimlerini de gerçekleştirdik” diye konuştu. 

KUZEY ŞEHİR ÖRNEK OLACAK

Türkiye’nin pek çok şehrinde modern ve gelenekselin sentezlendiği yeni yerleşim alanlarının inşasını sürdürdüklerini ifade eden Turan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 8.5 milyon metrekare alan üzerinde geliştirilen Gaziantep Kuzey Şehir konut alanını, yerel temsilcilerin talep ve beklentileriyle inşa edildiğini anlattı. Projedeki 749 konutun satışa çıktığını anlatan Turan, şunları söyledi: “Daha ilk gün başvuru rekoru kırdık, öğle saatlerine kadar 500 talep aldık. İdare olarak planlama ve projelendirme çalışmalarına aktif katılımcılık odaklı yeni bir bakış açısı getirdik. Bugüne kadar proje kapsamında 2 bin 795 konutun ve ihtiyaç duyulan sosyal donatı tesislerinin inşasına başladık.”  

AKM İHALESİ 2 AY İÇİNDE

Turan, Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin 6 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından projesi açıklanan yeni binasının yapımı için ihaleyi iki ay gerçekleştireceklerini söyledi. Turan, AKM’nin yenilendikten sonra 2 bin 500 kişilik opera salonu ile konser, tiyatro salonları, sinemalar, kütüphaneler, kafe ve restoranlarıyla büyük bir merkez olacağını belirtti. 

Akseki konutları teslim edildi

Antalya’nın Akseki ilçesinde yatay mimariyi öne çıkaran 409 konutluk projesi kapsamında inşa ettikleri konutları hak sahibi va şlara teslim ettiklerini belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Yatay mimariyi ve yöresel unsurları öne çıkararak ürettiğimiz Antalya Akseki konutlarımız zemin+3 kat üzerine 201 adet 2+1, 208 adet 3+1 konuttan oluşmaktadır” dedi. 

‘TOKİPARK’ geliyor

TOKİPARK adıyla şehir parkları inşa ettiklerini anlatan Turan, TOKİPARK Kayaşehir’in hayata geçtiğini belirterek “Yaklaşık 1,5 milyon m2 alanda bitki ve peyzajı ile şehre yeni bir soluk getirecek” dedi. Turan Ataköy Sahili’ndeki Baruthane arazisinin imar planını iptal eden TOKİ, sahil bölgesini TOKİPARK Ataköy projesiyle halka açacaklarını anlatarak “Arazi üzerinde inşaat yapılsaydı devlet milyarlar kazanacaktı. Ama burada bir irade gösterildi. Bu bir zihniyet değişiminin yansımadır” dedi. Turan Pendik ve Beşiktaş’ta da TOKİPARk açacaklarını ifade etti.