19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Topyekun saldırıya topyekun cevap!

Afrikalı gazetecilere 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ’yü anlatan Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ‘Türk Hava Yolları neden darbe konusunda devlet konularıyla ilgeleniyor’ sorusu üzerine “Bize topyekün saldırdılar biz de topyekün cevap veriyoruz.

22 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Topyekun saldırıya topyekun cevap!

Ben havayolu şirketini başında olan biri olarak üzerime düşen görevi yapıyorum” dedi. Aycı, THY’nin Yeşilköy’deki Genel Müdürlük binasında, Benin, Çad, Burkina Faso, Cibuti, Etiyopya, Gana, Güney Afrika, Kamerun, Kenya, Kongo, Mali, Moritanya, Mozambik, Nijer, Nijerya,  Ruanda, Senegal, Somali, Tanzanya, Uganda, Fas, Tunus, Cezayir, Eritre, Mısır, Pakistan ve Nepal’den gelen basın mensuplarına, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi anlattı. Aycı “FETÖ’cülerin etkisiz hale geldiğinden emin olana kadar, biz de çalışmamızı sürdürmeye mecburuz. ‘500 gazeteciyi getirdik, 10 tane toplantı yaptık, hepsini anlattık, Türkiye’den 30-40 tane heyet gitti’ demekle görevimiz bitmez. Tam tersine FETÖ’cülerin illegal çalışmalarını tamamen etkisiz hale getirene kadar, bunu sürdüreceğiz” dedi.

AFRİKALILAR’A TAVSİYE

Darbe girişiminin ardından FETÖ’nün gerçek yüzünün ortaya çıktığını belirten Aycı, terör örgütünün, ‘Bylock’ gibi özel haberleşme programları kullandığını, birçok sektörde faaliyette bulunarak çok büyük gelirler elde ettiğini ve kendilerinden olmayan iş adamlarını tehdit edip ‘yardım’ adı altında zorla para aldığını söyledi. Aycı, FETÖ’nün Afrika ülkelerindeki varlığına işaret ederek, “Bu insanlar, sizlerin ülkelerinde okullara, vakıflara, derneklere sahipler. Sizlere şirin görünmek için birçok faaliyetler yaptılar. Sizler de bu hallerini görünce onlara daha çok sahip çıktınız. Ülkelerinizin önde gelen ailelerinin çocuklarını, onların okullarına verdiniz. Ülkenize öğretmen olarak, işadamı olarak gelenler, yarın başka bir şey çıkabilir. Bizde tankların içinden çıktılar. Yarın bunlar bizim ülkemizde yaptığı gibi sizin ülkenizde de darbeye aracılık yapabilirler, buna alet olabilirler. Bunlara karşı çok dikkatli olun. Size yardım getirenler, yarın sizin ülkenizde de darbeye destek verebilirler” dedi.

THY’nin Afrika’da şirket kurabileceğinin altını çizen İlker Aycı “Biz de buna sıcak bakıyoruz. Sun Express gibi, Lufthansa ile yaptığımız gibi bir bakış açısıyla o ülkelerde yer alabiliriz. Şu anda sadece çalışıyoruz diyebilirim” diye konuştu.

THY’DEN AFRİKA’YA YETİMHANE

İlker Aycı, THY ve inşaatı devam 3. Havalimanı hakkında da bilgi vererek “Afrika’da büyümeye devam ediyoruz. Zanzibar ve Seyşeller uçuşlarımız başlıyor. 2017 yılı içinde Gine’ye uçacağız. Çok yakın zamanda, Küba’nın başkenti Havana ve Venezuela’nın başkenti Caracas’a uçacağız” dedi. Aycı “Şu anda Afrika’da yapmak istediğimiz bir yetimhane projemiz var bunu en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Afrika’da Drogba bizim yüzlerimizden biri oldu. Afrika’da bir basketbol destek projesi de düşünüyoruz” diye konuştu.