19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Turistler yeniden Türkiye’ye geliyor

Avrupa’nın en büyük turizm acentalarından İngiltere merkezli Thomas Cook şirketi, turistlerin Türkiye ve Mısır’a geri dönmeye başladığını, geçen yıl ciddi sıkıntılarla karşılaşan iki destinasyona da ilginin bu yıl arttığını söyledi.

29 Mart 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Turistler yeniden Türkiye’ye geliyor

Bu yaza yönelik yapılan rezervasyonların geçen yıla göre yüzde 10 daha fazla olduğunu duyuran Thomas Cook, “Müşterilerin Türkiye ve Mısır’a geri dönmeye başladıklarının ilk işaretlerini görmeye başladık” dedi. Acenta, geçtiğimiz yıl yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye ve Mısır rezervasyonlarının yerine Yunanistan’ı koymuş ve rezervasyonlar yüzde 40 yükselmişti. 

2016 KÖTÜ GEÇTİ

Thomas Cook CEO’su Peter Fankhauser, şirketin ticari faaliyetlerinin beklendiği gibi gittiğini açıklarken, müşterilerin yoğun talebinden dolayı Yunanistan kapasitesini geçen yıla kıyasla bu yıl yüzde 40 oranında artırdıklarını açıkladı ve benzer bir durumun Kıbrıs, Bulgaristan ve Hırvatistan gibi destinasyonlar için de söz konusu olduğunu ifade etti. Fankhauser, müşterilerin kötü geçen 2016 yılının ardından, daha önce terör saldırıları ve güvenlik kaygıları nedeniyle uzaklaştıkları Türkiye ve Mısır gibi destinasyonlara tekrar dönmeye başladığını gözlemlediklerini kaydetti.